טיפול בתא לחץ וסיכוניו

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

16/12/2019 | 01:23 | מאת: אורית

שלום רב, האם למישהו הסובל מאסטמה וCOPD יש סיכון בטיפול בתא לחץ? האם תתכן פגיעה בריאות עד כדי ניקוב הריאה כתוצאה מטיפול זה? האם ידוע על מקרים בהם קרה הדבר? מהו הניסיון בטיפול זה עם חולי ריאות? בתודה מראש

שלום לך אורית, כללית, אכן פתולוגיות במערכת הנשימה ובמיוחד בריאות כמו אסטמה או COPD , עלולות לחשוף את המטופל בתא לחץ לחבלת לחץ כמו קרע בריאה ועוד. על כן במקרים אלה יש ראשית לעשות בדיקות תפקודי ריאות והדמיות CT מתאימות ואז לבחון היטב האם האינדיקציה מצדיקה את הסיכון. במקרים אלה במידה ויש החלטה טיפולית, במידה והטיפול נעשה מקצועית, הסכנה לחבלה ריאתית קטנה ביותר. ניסיון רב במקרים כגון אלה גם במכון לרפואה ימית של חיל הים וגם במרכז של רמב''ם ואלישע, מוכיח כי בגישה מקצועית נכונה, אפשר למנוע חבלתו לחץ גם במקרים שכאלה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)