טיפול בגודש בצינורית השמע

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

12/10/2019 | 15:12 | מאת: ליאם

שלום דוקטור מלמד יהודה, מחוויות העבר אני יודע שיש לי בעיה בהשוואת לחצים בשל גודש בצינורית השמע שתוקעת את מעבר האוויר התקין. עוד כמה ימים אני נוסע לחופשת צלילה ותהיתי לעצמי אם ישנם כדורים/ספריי או כל דבר שיעזור בטיפול בגודש זה כי לא להיתקל בבעיה בהשוואת הלחצים. כאשר אחזור כבר אפנה לרופא אף, אוזן, גרון לטיפול שהוא יותר ארוך טווח כמובן. תודה רבה.

שלום לך ליאם, מן הראוי שתיבדק אצל רופא א.א.ג לפני נסיעתך בשאלת תקינות אוורור האוזן התיכונה. כללית ובהתחשב שאתה מפמפם נכון, ניתן להשתמש בטיפות אף , או בג'ל לאף כמו נפזולין כ10 דקות לפני הצלילה. לא רצוי להשתמש באופן סדיר כי עלולים לפתח תלות. בכל מקרה רצוי לא להתעקש, אם יש גודש וחוסר איזון, להפסיק את הצלילה ולשים טיפות אף אחרי היציאה מהמים.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)