בעיה בהשוואת לחצים במהלך צלילה

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

05/10/2019 | 15:11 | מאת: עמנואל

שלום, יש לי בעיה שחוזרת על עצמה בהשוואת לחצים במהלך צלילה. לפני צלילה אני תמיד מקנח את האף במי ים ועדיין ברוב המוחלט של הצלילות אני נתקל בבעיה להשוות לחץ בעשר המטרים הראשונים, תמיד אני עוצר ומקנח את האף מספר פעמים נוספות מתחת לים כדי להצליח לשחרר לחץ. הרבה פעמים אני נאלץ כמו כן להשוות לחץ גם בעומק. כנראה יש אצלי בעית אף, עוזן, גרון מסוימת שצריך לטפל בה. מה מומלץ לעשות ומה זה יכול להיות?

שלום לך, כללית ומתוך הנחה כי טכניקת הפמפום שלך נכונה, , תיתכן בעיה אנטומית המפריעה לאוורור תקין של האוזן התיכונה, זאת ניתן לאבחן על ידי בדיקה ספציפית אצל רופא אף אוזן גרון. בהתאם לממצאים ניתן להמליץ על פתרון.

09/10/2019 | 21:02 | מאת: עמנואל

קבעתי תור לרוםא א. א. ג. סוף שבוע הבא אני נוסע לכמה ימי צלילה. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל על התופעה? אולי לשתות כדורים או לשנות תזונה כדי להפחית הצטברות של גודש בחלל האף. אוזן. גרון כדי לאפשר השוואת לחצים טובה ונוחה יותר.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)