פיענוח us ועוד מספר שאלות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

30/01/2014 | 19:22 | מאת: אלעד299

שלום רב, אני עדיין מחכה לתשובת הניקור, אולם המחשבות לא מפסיקות לרוץ... להלן תיאור בדיקת אולטרסאונד: בלוטת המגן-בגדול ומרקם תקינים. באונה שמאלית ובאיסטמוס לא נצפו קשרים. באונה ימנית מודגם קשר איזואקוגני עם מספר הסתיידויות עדינות במרכזו והקפו גודלו כ: 21*12*14 ממ. בלוטות לימפה: תת לסתי מימין-הודגמה קשרית לימפה בגודל 29 ממ תת לסתי משמאל- הודגמה קישרית למיפה בגודל 18ממ בלוטות לימפה תקינות. הופנתי באופן באופן דחוף ל FNA וברשותך יש לי מספר שאלות: א.האם נראה שמדובר בגידול ממאיר על פי התיאור? ב.האם כדאי לפנות לעשות בדיקה במקביל באופן פרטי, שכן אם יתברר שאכן מדובר בגידול ממאיר, אצטרך ארצה לטפל אצל מומחה וזה אומר שוב דיקור ושוב זמן המתנה. ג.במידה ואכן יתברר כממאיר האם כדאי לפנות ישירות למנתח או לאנדוקנרילוג שכן, מנתח מן הסתם ירצה גם לשלוח אותי לניקור לפני ניתוח, ואילו אנדקרינלוג לא מנתח אז... אולי עדיף לפנות ישר למנתח. ד.האם השיטה של הרובוט הוכיחה את עצמה והסיכון בה גבוה יותר מהשיטה הרגילה? אודה לך תשובתך

לפי התאור אפשרי שהמדובר בגידול ממאיר ולכן יש לחכות לתשובות של הניקור במידה שהמדובר בגידול ממאיר יש לפנות למנתח מומחה לניתוחי בלוטת התריס אם הניקור בוצע במקום אמין אני כמנתח של בלוטת התריס הייתי מסתפק בו השיטה של ביצוע הניתוח ברובוט בגלל גידול של בלוטת התריס עדין בחיתוליה בישראל. מפותחת מאד בדרום קוראה פרופ מ קראוס

03/02/2014 | 07:47 | מאת: אלעד

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית