בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

31/12/2013 | 11:22 | מאת: שרה

שלום רב פרופ' קראוס! בת 30. לפני 8 שנים, בעקבות תחושה כללית לא טובה, עשיתי בדיקת TSH שיצאה 6.5 בתקופה זו התיאבון היה ירוד מאד, מה שלא אופייני לי, ואיבדתי בתוך חודש 16 ק"ג ממשקלי. אז לא הבנתי בבדיקות והרופאה אמרה שהכל תקין. לא טופלתי. ומאז אני עם תיאבון ירוד וברזל נמוך. לאחר 3 שנים חזרתי על הבדיקה ששוב היתה גבוהה מהנורמה, הרופא הפנה לאנדוקרינולוג שנן לי אלטרוקסין 100 מ"ג. נטלתי את הכדור ועכבתי אחרי הבלוטה. לאחר שנתיים התוצאות היו 2.5. אז היו פרסומים לגבי התכשיר ופחדתי ליטול אותו והפסקתי על דעת עצמי. מאז, כבר 4 שנים הבדיקה תקינה ללא תרופות. אבל, תחושתי הכללית לא טובה והתיאבון עדיין ירוד. הBMI נמוך מהנורמה. ויש לי התקפים של הזעה ודופק מהיר.. האם ייתכן שלמרות התוצאות התקינות, התפקוד לא תקין? אציין כי בוצע גם CT צוואר בעבר (6 שנים) בעקבות כאבי ראש, ומצאו לי קשרית היפודנסית בגודל 1 ס"מ. לא בדקתי שוב מאז. סליחה על אורך השאלה. אודה לחוות דעתך.

חשוב היום לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ואם הם תקינים ללא טיפול יש לחפש סיבה אחרת למיחושיך ולהתייעץ עם אנדורקינולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית