עזרה לגבי אולטרסאונד בלוטת המגן ודלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

09/10/2013 | 10:25 | מאת: יאיר

שלום רב, כתוצאה מדלקות גרון מתמשכות במהלך 4 חודשים עם ממצאים חוזרים של סטרפטוקוק A הופנתי בין השאר לבדיקת אולטראסאונד לבדיקת בלוטות נפוחות בקרבת השקדים והלסת. להלן ממצאי בדיקת US בלטות המגן: הבלוטה בגודל ומבנה תקין. באונה השמאלית הודגמה קשרית מסוידת בקוטר עד כ-0.6 ס"מ לא הודגמה לימפהדנופטיה תת לסטית. בשרשראות צוואריות הודגמו מספר בלוטות לימפה בעלות מבנה תקין באורך עד 2.6 ס"מ מימין ו-2.3 ס"מ משמאל. שאלתי אליכם: - האם התוצאות מתאימות לסימפטומים? - מה המשמעות של קישרית מסוידת בגודל 6 מ"מ, האם צריך לבדוק את זה, והאם עשוי/עלול להיות קשר לדלקות הגרון? תודה!

התוצאות מתאימות למחלה שאתה מתאר, אך דרוש מעקב ע"י אולטרסאונד חוזר אחרי כ-3 חודשים לראות האם חלו שינויים בבלוטות, וכן האם חל שינוי בבלוטה המסוידת בבלוטת התריס שאיננה דורשת כרגע בירור נוסף. גם משך המחלה הארוך דורש מעקב פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית