מיפוי בלוטת המגן.

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

02/11/2013 | 12:50 | מאת: הילה

שלום. הופנתי לבדיקה לאחר ש tsh יצא 0.02 ולאחר חודש וחצי 0.03 להלן התוצאה: )tc 99m 04) הבלוטה מוגדלת ריכוז החומר- מעט בלתי הומוגני, מוגבר בשתי האונות במיוחד בחלק אמצעי באונה הימנית, איזור חם, מופחת במקצת בחלק התחתון באונה הימנית. יכול להתאים גויטר קטן קשרי. קצה תחתון של הבלוטה מעל פתח בית החזה. אשמח לקבל הסבר לגבי התוצאה. עליי לציין שילדתי לפני שנה. תודה רבה

סמני יתר פעילות של הבלוטה דרושה בדיקת תפקודי בלות התריס ומיפוי יוד חוזר פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית