תוצאות בדיקת מעקב עדכנית - אודה מאוד לעזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

30/10/2013 | 12:25 | מאת: חן

שלום פרופסור, אני בן 32, מספר שנים במעקב אולטרהסאונד + FNA לבלוטת התריס (המעקב התחיל בגלל הגודל). נתקבלו תוצאות לבדיקה האחרונה – אודה להסבר המשמעות. "בוצעו שני ניקורים בהנחיית סונר: בניקור אונה שמאלית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל ומעט סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי חלקם עם שינויים דגנרטיביים, מספר קבוצות בסידור פסאודופפילרי, קבוצות של פוליקלים שלמים מקרופגים מעטים והסתידויות מעטות. נגע פרוליפרטיבי. לאבחנה סופית מומלץ ביופסיה. בניקור אונה ימנית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל וסמיך וקבוצות של תאים פוליקורלים עם שינויים דגנרטיביים. זפק קולואידי." אבקש לדעת: מה המשמעות של הממצאים? מה הכוונה שינויים דגנרטיביים? נגע פרוליפרטיבי? מה הכוונה שצריך ביופסיה לצורך אבחנה סופית? האם FNA אינה ביופסיה? תודה רבה על עזרתך! חן

הממצא חשוד לגידול של בלוטת התריס דרוש יעוץ של מנתח מומחה לגידולי בלוטת התריס פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית