אמינות FNA ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

07/03/2014 | 09:54 | מאת: אמיר

שלום רב, לפני זמן מה אובחן אצלי גידול פפילרי בבולטת התריס. הממצא הנ"ל התגלה לאחר שערכתי בדיקת אולטרסאונד וניקור דרך הקופה.לפני שאני הולך להליך ניתוח הומלץ לי עח בדיקת אולטרסאונד באופן פרטי על מנת שתהיה מקיפה יותר. שאלתי האם לא כדאי גם לעשות ניקור?האם הבדיקה ראשונה והגוש המחשיד ולאחר מכן הניקור שעשיתי דרך הקופה מספיקים?האם יכולות להיות טעויות באבחנת הניקור?האם אכן מספיקה בדיקה US? תודה,

אם בבדיקת FNA וניקור תחת אולטרסאונד יש ממצא של קרצינומה פפילרית של בלוטת התריס זו בדיקה מספקת ועליך לפנות למנתח מומחה לניתוחי בלוטת התריס כדי לשקול ניתוח פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית