ציסטות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/12/2013 | 22:39 | מאת: יעקב

שלום אמי בת 64 מחלת רקע שהתגלתה בחצי שנה אחרונה פוליציטמיה ורה בחודשיים האחרונים התגלו ממצאים בבלוטת התריס בימין ובשמאל בגודל 1.2 1.5 (נשלקחה דגימה השבוע. עפ"י המדגים יש מס רב של ממצאים נקבע תור לדגימות תחת שיקוף) כמו כן התגלה ממצא במייצר קידמי אנטריורית לקשת אאורטה(ממצא רקמתי סמיך יותר משומן) רציתי לשאול אם יש הקשר בין 2 הממצאים בבלוטת התריס ואאורטה? האם איברים אלה לא קרובים ? תודה

לא ברור אם לממצאים אלו קשר לבלוטת התריס צריך לבצע ניקור במחט (FNA) שלהם כדי לעמוד על טיבם פרופ מ קראוס

14/12/2013 | 22:13 | מאת: יעקב

ראשית תודה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית