קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/03/2014 | 18:19 | מאת: יעל

שלום רב, יש לי מס' קשריות בבלוטת המגן, ואני נמצאת במעקב אחריהן. אולטרסאונד כל חצי שנה-שנה, ביקורת אצל רופא, וגם עשיתי פעם אחת דיקור בצוואר, והתשובה היתה שהכל בסדר ולהמשיך במעקב. בעשרת הימים האחרונים יש לי כאבים בגרון. לפי הבדיקותטח הגרון-אין דלקת, וזה כנראה ויראלי. הכאבים נעלמו לפני מס' ימים וחזרו שוב. שאלתי היא: האם יתכן שזה קשור לקשריות? הן כואבות לפעמים? או שזה דלקת גרון ויראלית שתעבור עם הזמן? תודה על תשובתך.

כאבי הגרון יכולים להיות קשורים בבלוטת התריס. חזור על בדיקת האולטרסאונד של הצוואר ואם יש שינוי משמעותי לחזור על ניקור במחט (FNA) פרופ מ קראוס

05/03/2014 | 10:20 | מאת: יעל

תודה על תשובתך. אני אמורה לעבור ניתוח פלסטי שנדחה לעוד 3 שבועות בגלל כאבי הגרון. אם הכאבים חולפים ואין דלקת בגרון, האם אפשר לדחות את האולטרסאונד לאחרי שאחלים מהניתוח?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית