ניתוח בקע טבורי ילדים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/06/2021 | 22:00 | מאת: שירה

שלום, בני בן 5.8 ויש לו בקע טבורי מולד אנחנו במעקב כל שנה אצל כירורג,לאחרונה התחיל לכאוב לו קצת בזמן יציאות הרופא ממליץ על ניתוח הבנתי שסיבוכים בבקע טבורים הם מאוד נדירים, אז מדוע צריך לנתח? למה אי אפשר להשאיר את זה ככה? ואצל ילדים באיזה שיטה כדאי לנתח הפתוחה או לפרוסקופית תודה

שלום שירה, הסיכוי של בקע טבורי בגיל של בנך להסגר מעצמו מאד מאד קטן. אם לא נסגר בדר"כ יגדל עם הזמן ולכן מומלץ לנתח בשלב הזה. במידה ובנך סובל מכאבים זו סיבה נוספת לא לדחות את הניתוח ולשיטה הלפרוסקופית אין יתרון על השיטה הפתוחה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים