ניתוח אפנדיציט-דיעות מנוגדות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/11/2020 | 07:47 | מאת: חזי

נכדי בן 4 ,יש לו עיבוי האפנדיציט ,עם כאבים קלים פעמיים בשבוע. פנינו לשני מנהלי מחלקות כירורגית ילדים בבתי חולים ליעוץ. האחד אומר לא לנתח כי יתכן שזה וירוס,ואילו השני שולח לניתוח("כדי לגמור את הסאגה"). האם ללכת ליועץ שלישי ? האם בהמתנה ומעקב לא נסכן את הילד ? האם רצוי לחזור ליעוץ גסטרולוג נוסף? הילד לא שילשל אלא פעם אחת. האם אתם ממליצים על מומחים שיכריעו בויכוח הזה ?

שלום חזי התמונה שאתה מתאר בהחלט לא אופיינית לדלקת תוספתן אבל גם היא יכולה להופיע בצורות שונות וככל שהילד קטן יותר התמונה יכולה להטעות יותר.הסיכון באיחור באבחנה של דלקת התוספתן היא שהוא יתנקב וזה כמובן הופך את הטיפול למורכב יותר, אך גם לניתוח יכולים להיות סיבוכים לכן מאד מומלץ לבצע בדיקת גסטרואנטרולוג ילדים ואם ימליץ, הייתי שוקל לבצע ניתוח.

מנהל פורום כירורגיית ילדים