היצרות מולדת בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/06/2021 | 19:17 | מאת: ערן

שלום רב, בני בן 4 חודשים אובחן על ידי רופא גסטרו כבעל היצרות מולדת באנוס. התחלנו בתהליך הרחבה של פי הטבעת על ידי האגר. נתבקשנו לבצע את ההרחבה בעצמנו פעם ביום ובכל שבוע להגיע למעקב אצל הגסטרו וכן להעלות את קוטר ההאגר (התחלנו מ-11 הגסטרו רוצה שנגיע ל-14). שאלתי היא האם ישנן אלטרנטיבות לפעולה זו או שזוהי הדרך היחידה והנכונה לעשות זאת..? תודה רבה :-)

שלום ערן ישנם מצבים שמחייבים ניתוח לתיקון ההיצרות ולפעמים גם את מיקום פי הטבעת אבל כל עוד הרחבות עם האגר יכולות למנוע את הניתוח זה עדיף. בהצלחה

20/06/2021 | 20:18 | מאת: ערן

היי, תחילה תודה על המענה המהיר :-) שנית, הכול תקין עם פי הטבעת שלו הוא רק צר...האם ההרחבות מתקנות את המצב לצמיתות? וכן האם לגיטימי שאנחנו מבצעים את ההרחבה מדי יום?

מנהל פורום כירורגיית ילדים