תרסיס טשטוש לילד בן חמש וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/04/2021 | 19:47 | מאת: ליאן

שלום דר' ותודה מראש, הבן שלי בן 5 וחצי נפל על קצה של קיר כנראה ופתח את המצח קרוב לגבה. במוקד שלחו אותנו לבי"ח איכילוב לכירורג פלסטי כדי לתפור את המקום שהיה מאד עמוק. הוא צרח והתנגד ונתנו לו תרסיס לאף סוג של טשטוש הרדמה כזה ועדיין היה ערני למחצה. למרות שגם היה קשה לתפור לו הוא התנגד ולבסוף הצליחו. למחרת לפתע פיתח חום ונזלת , האם זה קשור לתרסיס באף תופעות לוואי או שהיה צריך לקבל אנטיביוטיקה לחתך. בבית חולים אמרו שאין צורך. ועוד שאלה חשובה לי, מה זה התרסיס שנותנים לילדים טשטוש חצי הרדמה כזה אבל הילד ער ומדבר והולך מתנדנד, האם זה חודר למח ומסוכן? תודה רבה לך על התשובה, אמא מאד מודאגת.

שלום ליאן מצטער שהילד כל כך סבל למרות שקיבל טשטוש. חתך עלול להזדהם ולכן אם יש חשד לזיהום מומלץ לטפל באנטיביוטיקה. בנוגע לספריי אינני יודע בדיוק מה קיבל לכן קשה לי לענות על השאלה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים