פוניקולוצלה תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/05/2020 | 09:51 | מאת: ענבר

שלום ד״ר. תינוק בן חודשיים וחצי. לפני כשבוע וחצי הופיע בליטה באזור המפשעה. תחילה חשבנו שמדובר בבקע אך כירורג ילדים שראה אותו אבחן את הבליטה כפוניקולוצלה. אתמול הגיעו תוצאות של אולטרסאונד שהיינו איתו. האם מימדה מדאיגים? (15*30 מ״מ). * אציין כי הרופא הסביר לנו את המשמעויות, ביקש שנחזור לביקורת בעוד שלושה חודשים ושנעקוב ובכל החמרה בגודלה לדבר איתו.

שלום ענבר, בניגוד לבקע, פוניקולוצלה יכול לעבור מעצמו וזו הבשורה הטובה. הכירורג בצדק הזמין אתכם למעקב כיוון שיכול להווצר גם בקע ואז יהיה צורך לנתח. בברכה

12/05/2020 | 10:34 | מאת: ענבר

תודה על המענה 🙏🏼 אין חשיבות לגודל הבליטה כרגע? אני צריכה לעקוב רק אחרי גודל הבליטה? או לתסמיני בקע מובהקים? (כמו חוסר שקט, הקאות.)

מנהל פורום כירורגיית ילדים