הרניה טברןת /אומפלוצלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/06/2021 | 15:45 | מאת: דנה

שלום, במהלך ההריון אובחן לעובר אומפלוצלה /בקע טבורי של 5 ממ מעיים לאחר הניתוח עבר תיקון של הבקע ואובחן גם הסעיף עש מקל שנכרת מעבר לכך הכל תקין כל הסקירות שהיו מי שפיר וציפ אקו לב האם צפויים השלכות לעתיד ? האם כעת מערעת העיכול מתנהגת כרגיל ? כמובן שנבדקו יציאות לאחר הניתוח כעת לא עשה צואה כ40 שעות האם יש מה לחשוש?

שלום דנה מבחינת המעי אם לא נזקק לכריתה מעבר לסעיף עש מקל לא צפויות בעיות קשות בעתיד. הסיכון לסיבוכים אחרים במידה וכל הסריקות היו תקינות הוא מאד קטן. 40 שעות ללא יציאה זה לא חריג בתינוקות אך אם יהיה באי שקט ויקיא כדאי שיבדק. בברכה

09/06/2021 | 18:52 | מאת: דנה

בגלל הניתוח .. האם צריך להתייחס ביותר רגישות לחוסר יציאה ?

מנהל פורום כירורגיית ילדים