מגבלות בפעילויות מסיביות?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/02/2020 | 21:06 | מאת: דוד

האם לאדם שעבר בעברו ניתוח לתיקון בקע ישנו פוטנציאל מוגבר לפתח בקע שוב? האם כדאי להימנע מהרמת משקלים כבדים ומפעילויות ספורט מסיביות מסוימות? כמה חזק התיקון של בקע יכול להחזיק בעומסים? תודה מראש לתשובה.

שלום דוד. ניתוח לתיקון בקע גם אם עובר ללא סיבוכים, עלול להחליש את הרקמות ליד ולכן יכול להופיע בקע נוסף. ישנם גם סוגים שונים של בקעים ולכן עלול להופיע באותו איזור בקע נוסף אחרי תיקון. ככלל אחרי ניתוח חייבים להיות במעקב של המנתח ורק שתהליך ההחלמה הסתיים טוב, ניתן לחזור לפעילות מלאה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים