רסיס זכוכית ברגל של בן 3

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

06/04/2020 | 14:26 | מאת: הדסה

לפני כשלושה ימים התנפצה זכוכית של דלת תנור בבית לרסיסים קטנטנים, ובן ה-3 כנראה דרך על אחד מהם. נוצרה מעין שלפוחית קטנה (יתכן כי הזכוכית היתה עדיין חמה) והילד טוען לכאבים. עם זאת, הילד רוב היום דורך כרגיל על הרגיל, ואפילו קופץ. אחות בקופת חולים לא הצליחה לבדוק את הפצע כי הילד השתולל.אנחנו לא מרגישים בליטה או שפיץ ברגל, אך הילד קופץ בכל מגע (אבל כן דורך). מה האפשרויות העומדות בפנינו? האם יש סיכוי שיש שם זכוכית והיא תצא לבד? אני מבועתת מהמחשבה שיצטרכו להתערב כירורגית. ואיך בדיוק... הוא לא נותן לגעת שם.... תודה רבה!

שלום הדסה. בהחלט יכול להיות שהזכוכית יצאה אך לא ניתן לשלול שנשארה חתיחה קטנה. אם הכאב משפר אפשר להמתין אבל כל החמרה מחייבת בדיקה של רופא שיחליט אם יש צורך להפנות למיון. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים