פוניקולוצלה תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

28/10/2020 | 12:40 | מאת: חופית

שלום ד"ר, בהחלפת טיטול ראיתי שיש לבן שלי נפיחות ממש בצד ימין ליד המשפעה (לפני שבועיים). בבדיקה של רופא כירוג כללי (לא ילדים) נאמר שכנראה נוזלים ולא בקע מפשעתי. אתמול הוא היה לא רגוע ביחס אליו ובערב התחיל לבכות בזמן ההנקה. ניגשנו למיון באיכילוב ואחרי אולטרסאונד אשכים ובדיקה של רופא כירוגית (שהייתה בטוחה בהתחלה שזה בקע ואחכ אמרה שיכול להיות שזה כן נוזלים) השתחררנו שנאמר לנו שכנראה זה פוניקולוצלה אבל לפי מה שקראתי זה לא אמור לכאוב. יכול להיות שטעו באבחון ? או שיש מצב שגם בפוניקולוצלה יש כאבים? תודה רבה !

שלום חופית, פוניקולוצלה הוא מעין בלון מלא נוזלים שנמצא בין חלל הבטן לשק האשכים. במידה והבלון לא מחובר לחלל הבטן הוא לא אמור להכאיב ויכול להספג ולעבור. במידה ויש חיבור בינו לחלל הבטן, הוא עלול להכאיב ולא יעבור ללא ניתוח. אין בדיקה שיכולה לתת תשובה חד משמעית ולכן חשוב להיות במעקב של כירורג ילדים ובמידה והנפיחות משתנה והתינוק באי שקט שלא ניתן להרגיעו כדאי שיבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים