דימפל סקרלי אצל תינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/04/2021 | 14:12 | מאת: הילה

שלום רב, תינוק בן 5 חודשים, לידת ואקום, כעת התגלה עי רופא טיפת חלב דימפל סקרלי. ביצענו us עמו'ש. תוצאותיו- "ללא עדות לחוט שדרה מעוגן. ללא סינוס פילונידלי. קוקוסיס אחורי ושטחי" רציתי לדעת מה המשמעות לגבי קוקוסיס בפרט ובכלל מה המשמעות, מה ההשלכות, הדימפל לא מפריש, האם זה ממש 'חור' עם גישה לעמו'ש או רק 'בור' בעור? האם יש מה /יש צורך לעשות משהו בנידון? אשמח למידע ועזרה תודה תגובה

שלום הילה לפי בדיקת האולטראסאונד נראה שלא נמצא קשר בין הדימפל לעמוד השדרה ולכן לא מדובר בממצא שמחייב טיפול מיידי. בעתיד עלול להיווצר זיהום בתוכו ולפעמים יש צורך בניקוז או כריתה שלו. בשלב זה ממליץ לך שהתינוק יבדק ע"י כירורג ילדים שיכל לתת חוות דעת יותר טובה אחרי שיבדוק. בברכה

12/06/2023 | 17:53 | מאת: ענת אברהם

במידה ויש הפרשה מהדימפל מה זה אומר ?

13/06/2023 | 09:31 | מאת: דני ירדני

שלום הילה בדיקת US שעשיתם בהחלט מעידה שהדימפל הסקראלי אינו קשור לעמוד השדרה ועצם הזנב השטוחה לרוב אינה מהווה בעייה. חשוב כמובן להיות במעקב ולשמור על המקום נקי ביחוד כאשר יתחיל לגדול שיער במקום שעלול להזדהם. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים