הדבקת חתך במצח, תינוקת בת 1 ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

26/07/2020 | 12:59 | מאת: אוריאן

שלום ד ר יש לי מספר שאלות, אודה לעזרתך. הבת שלי בת 1.8 פתחה את המצח ועשו לה הדבקה. הקפדנו 3 ימים מלאים לא להרטיב את החבישה היום עבר שבוע ויום והבת שלי תלשה את הפלסטר. החתך נראה סגור הרבה דבק מסביב. 1. האם במצב כזה מותר כבר למרוח קלו-קט או לחכות עוד? 2. האם מותר למרוח על זה בפנטן פלוס? 3. האם כדאי לחבוש לה את זה? לשים פד? על מנת שלא ישתפשף בזמן השינה? או עדיף שתישאר מאווררת?4. אמרו לי במיון למרוח לה קרם הגנה בכל חשיפה לשמש. מותר למרוח על זה ישירות? מצ ב תמונה של החתך.

שלום אוריאן. טוב שעבר שבוע מרגע ההדבקה כי לרוב החתך כבר סגור אך לא חזק. משחת קלו קוט עוד מוקדם וכדאי שרופא יראה לפני שתמרחו. משחת בפנטן לרוב אין צורך וחבישה מומלצת רק אם יש הפרשה מהחתך או שנחשפים לסביבה לא נקייה. קרם הגנה כמובן רצוי אך על החתך רק כשהוא נסגר. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים