עצירות קשה מלווה בטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

24/05/2020 | 13:14 | מאת: פז

שלום ד"ר, תינוקת בת שנתיים וחצי שסובלת מעצירות קשה מגיל חצי שנה, היציאות שלה כמו לידה, אני משמנת לה כדי לעזור לה, היא כבר בטראומה נפשית, דוחקת את הצואה פנימה ומפחדת להוציא אותה החוצה. היא גם אומרת לי "לא רוצה קקי, אני מפחדת, כואב לי" היא מטופלת מגיל חצי שנה עם נורמלקס על בסיס יומי, בהתחלה היה עוזר, אבל לדעתי הגוף שלה כבר התרגל לזה. הרופאה שלה נותנת לי חוקנים ונרות אבל היא כבר מצולקת נפשית מזה. היא רק רואה את הנרות היא צורחת, היא עושה יציאה אחת לשבוע וחצי וגם זה בכוח אדיר מלווה בזיעה ובכי היסטרי. יורד לה דם ונפוח, כל הזמן נוגעת באזור פי הטבעת והולכת באי נינוחות. אני כבר אובדת עצות, כואב לי עליה כל כך, אשמח לייעוץ ממך, אם צריך אגיע אליך גם. תודה מראש.

שלום פז. התמונה שאת מתארת היא מאד קשה ומחייבת בדיקת כירורג כדי להחליט על ביצוע ביופסיה מפי הטבעת על מנת לוודא שביתך לא סובלת ממחלה כדוגמת הירשפרונג. ממליץ שכירורג ילדים יבדוק את ביתך בהקדם, תוכלי כמובן לבוא גם למרפאה שלי. בברכה ויכולה להתקשר אלי לטל 0526606886

מנהל פורום כירורגיית ילדים