פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - השתלת שיניים ומחלות חניכיים
פריודונטיה היא אחת מההתמחויות המוכרות ברפואת שיניים, שתפקידה לטפל במחלות חניכיים, וכן לפתור בעיות אסתטיות עקב נסיגת חניכיים, או כחלק מתהליך שיקום הפה והתקנת שתלים דנטליים. מומחה למחלות חניכיים הוא רופא שיניים אשר בתום תקופת לימודי רפואת השיניים ולאחר קבלת התואר והרישיון לעסוק ברפואת שיניים, מתמחה במוסד אקדמי מוכר לתקופה של כ-4 וחצי שנים נוספות. במסגרת התמחות זו הרופא לומד לאבחן ולטפל במחלות החניכיים השונות, ולהתקין שתלים דנטלים גם במצבים קשים ביותר, בהם קיים חסר מתקדם של עצם. רק לאחר שעמד בהצלחה בבחינות הממשלתיות, וקיבל תעודת מומחה חתומה וממוספרת של משרד הבריאות, זכאי הרופא לשאת בתוארו - פריודונט - מומחה למחלות חניכיים. ^^בפורום יידונו הנושאים הבאים:^^ מחלות חניכיים, השפעתם על הבריאות הכללית ואיכות החיים של המטופל ודרך הטיפול בהן. שתלים דנטאליים: האם הם באמת הפיתרון החלופי לשן? כיצד ניתן לבצע שתלים תוך מתן פתרון תפקודי ואסתטי מיטבי? שתלים דנטאליים ומחלות חניכיים.
1804 הודעות
1756 תשובות מומחה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

17/04/2020 | 13:46 | מאת: שירה

רציתי לשאול האם יכול להיות דלקת חניכיים כתוצאה מהתחלת תרופה חדשה ? כי מרגישה דלקת באיזור מסוים ואף יורד דם או שבדרך כלל אין קשר בין הדברים ? ואם כן מה כדאי בינתיים אולי יש איזה כדור לדלקת בינתיים לקחת עד שאוכל ללכת למרפאה כי זו של קופת חולים בעקבות המצב?

יתכן שאת אחרגית לתרופה ויש תגובה לכך בחניכיים. אם זה תרופות הורמונליות תיתכן גם תגובה בחניכיים של הגברת דימום. כדאי לגעת במה מדובר

17/04/2020 | 20:46 | מאת: שירה

אני לא ביטוחה שזה מזה פשוט יש כאבים ודימום סביב או כתר /שתל שקיים או שן לידה קשה לי לראות בדיוק איפה כי זה הכי אחורי למעלה. באופן עקרוני יכול להיות תזוזה של השתל או הבורג של הכתר שיכול לגרום לכאב ודימום? והכדור שחושדת זה לאפילפסיה דפלט כרונו יש סיכוי שזה מזה.

1- אכן התרופה ידועה כגורמת לדימום בחניכיים במיוחד בנשים Do people take Valproate sodium have Gums - swollen: Yes Typically who are these people: Gender: Female Age: 40-49 2- יתכן שיש בעיה מקומית עם השתל - בהחלט יכולה להיגרם דלקת מחוסר התאמת הכתר לשתל

17/04/2020 | 21:24 | מאת: שירה

אם חובר התאמה יתקנו ויעבור אבל אם צהכדור מה לעשות כי זו בעיה שבטח תחזור עליה ומצד שני עוזרת לי.

ממליצה לפנות לאופא שביצע את הכתר ולבדוק

17/04/2020 | 22:06 | מאת: שירה

השאלה זו רופאה דרך הקופה ובטח שמה בגלל הקורונה לא מחייבים שדווקא היא תטפל בחירום. מה לעשות לחכות שתחזרו או ללכת לחירום מי שנמצא שיטפל?

אם את סובלת בוודאי שרצוי לפנות לעזרה ראשונה

18/04/2020 | 11:15 | מאת: שירה

טוב תודה הבעיה שבטח בגללל שמטופלת בקופה הסיכוי שדווקא היא בחירום קלוש זאת הבעיההשלי.

14/04/2020 | 13:59 | מאת: שירה

יש לי כאבים לפי דעתי בשתל או בשן לידה אבל די בטוחה שזה מהשתל כי ככה לא הרגשתי אף פעם בשן רגילה כמו תזוזה. השתל נעשה לפני שנתיים בשן עליונה עם הרמת סינוס קטנה במהלך השתל. אבל פתאום בימים האחרונים רגישות וכטב וגם לחא קשר לאכילה והיום שחצחתי באיזור מסוים ירד דם. מה לעשות האם אפשר לקחת משהוא להקלה כי עכשיו בכל המצב גם הקופות לא עובדים רגילצוכם קצת פוחדת לטיפול כלשהו. יש איזה תרופה בינתיים נחכה אולי בקרוב יתנו לכם לחזור לעבודה ואז לא תהיה בעיה וגם לרופאה שלימכי מאמינה שבמתכונת החירום בטח מספר רופאחם מצומצם במיוחד בקופות החולים ,תודה וחג שמח.

מכיוון שהמרפאות מושבתות תוכלי רק לבצע שטיפות עם מי מלח ולקחת כדור נגד כאבים יש מספר מרפאות שמקבלות עזרה ראשונה

14/04/2020 | 16:07 | מאת: שירה

לא כדאי אולי לקחת אנטביוטיקה לבקש מרופא המשפחה מרשם?

11/04/2020 | 04:04 | מאת: יובל, 26

אני עם נסיגה חמורה בשן 31 מאז הצבא. כנראה צחצוח אגרסיבי. ביקרתי שני רופאים אחד המליץ לבצע השתלת חניכיים. רופא אחר טען שהשתלת חניכיים מיותרת כי גם היא תיסוג, ולכן המליץ לשמר את המצב על ידי נקיון ולמנוע החמרה נוספת לאחרונה ניכר שגובה שן 31 ושן 32 יורד ביחס לגובה האחרות. וגם נותר רווח קטן בין שתי השניים, משהו שלא היה לי בעבר גם לפני היישור. אני מניחה שזה קשור לנסיגת עצם. אציין שעברתי יישור שיניים ואני עם קיבוע בלסת תחתונה והעליונה. אני מאוד חוששת ומדחיקה את המצב כי באופן כללי אין כאב באזור (אבל האזור כן מודלק) ולא רואים את הבעיה בחיוך. איזה פתרונות יש במצב זה, אם אין מספיק עצם לשתלים בשיניים קדמיות?

הרבה פעמים בעקבות טיפול אורתודונטי שרש אחת השיניים בולט מעבר למעטפת של העצם ולכן עם הזמן נוצרת נסיגת חניכיים. החלטה על טיפול קשורה למידת הנסיגה ועובי החניכיים וקצב ההחמרה והסימפטומים הנלווים. ללא בדיקה קשה לקבוע אם כדאי לבצע כיסוי השרש ועיבוי החניכיים. בכל מקרה יש הצלחה יפה לטיפול, גם אם לעיתים לא מתקבל כיסוי שרש מלא. חשוב לעצור את תהליך הנסיגה על מנת לאפשר צחצוח שיניים יעיל ללא שחיקת צוואר השן החשוף. ממליצה לקבוע פגישת ייעוץ (לאחר הקורונה)

האם הקורסודיל ג'ל כשר לפסח בד"ץ

אמור להיות רשום על הבקבוק

24/03/2020 | 17:04 | מאת: איריס

ד"ר חיה מאיר שלום. לפני4 ימים בלילה התחיל כאב בשן כשאכלתי איתה . בבוקר למחרת החניכים כאבו .למחרת החיך מצד ימין התנפח מאד ונהיה צהוב .מרחתי ג'ל קורסידיל ועשיתי שטיפות עם קורסידיל. למחרת רופא שינים צילם וראה שהמקור לא בשן אלא ברווח בין השינים, אבחן כדלקת חניכים ונתן אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 לשבוע 3 ביום. לוקחת 3 ימים יש רק שיפור קל בחיך והבלוטה בצואר שכאבה פחות כואבת ... אך אני עדין סובלת מחכה להמלצתך תודה רבה איריס

לפי דברייך קיימת דחיסת מזון בין השיניים. יש לתקן את נקודת המגע בין השיניים כדי למנוע דחיסת מזון ודלקת. כמובן שיש צורך באיבחון מדוייק- דבריח אלה מתבססים על הפרטים ששלחת

מיזה כמה שנים אני סובלת אחת לתקופה מתחושת גרד בחניכיים בחלק הקדמי בלסת התחתונה. התחושה מציקה כמו בגדילת שיניים שבא לנשוך משהו חזק או לחלופין מרגישה שבא לי לקחת קיסם ולחפור באזור המגרד. התחושה מציקה מאוד ומטרידה בעיקר לאור הידיעה שכבר הלכתי מספר פעמים למומחה חניכיים שאמר שאינו רואה שום דבר חריג למעט אולי צחצוח מעט אגרסיבי. אני סובלת ממחלת חניכיים, מגיעה אחת לשלושה חודשים לשיננית ומטפלת בבית כמו שצריך. למי אני יכולה לפנות ? יכולות להיות המון סיבות לדבר : עונת מעבר מזון כלשהו לחץ נפשי שמשפיע אולי משהו שקשור לקיבוע שיש לי (כבר שנים) מטריד אותי מאוד שאני לא יודעת ממה זה ועוד יותר שמומחה חניכיים לא מצא סיבה לכך.

תמיד תוכלי לגשת לחוות דעת שניה בנושא אצל מומחה למחלות חניכיים או אצל מומחה לרפואת הפה

היי ד"ר בן 21, עם גשר..יש לי דלקת חניכיים, וקניתי מספר אביזרים, אשמח לסדר שימוש בהם והדרכה.. מברשת שיניים חשמלית מברשות בין שיניות חוט דנטלי סופר פלוס סילונית מים (בנוסף אחרי הכל השיננית אמרה לי לגרגר מי מלח..) תודה (:

כדי לקבל הדרכה רצוי לגשת עם האביזרים שקנית לשיננית או לרופא השיניים

אפשר אז רק את סדר השימוש? יש לי עוד מלא זמן עד לפעם הבאה שאהיה אצל השיננית

08/03/2020 | 15:26 | מאת: ליאור

היי ד"ר יש לי דלקת חניכיים קניתי את המברשות הבין שיניות ואפילו הסוג הכי קטן שיש לא מצליח להכנס לי בין השיניים(צפופות) הבנתי שפתרון חלופי למברשות זו הסילונית מים. השאלות שלי הן האם זה יבצע את אותה פעולה? מה יותר מומלץ?(הסילונית/המברשת הבין שינית) אם המברשת הבין שינית לא נכנסה לי המים כן ייכנסו?

סילונית מסלקת שאריות מזון ולא רובד חיידקים ולכן היא לא מבצעת את אותה פעולה של הסרת רובד כפי שמברשת בין- שינית עושה. - אם המברשת הבין-שינית לא נכנסת ממליצה לך להשתמש בקיסם דנטלי או בחוט דנטלי באיזורים הצפופים

23/02/2020 | 15:34 | מאת: יוסי

שלום דוקטור , בחודש האחרון הופיע לי סימן לבן בחניכיים שלא יורד , קבעתי תור לרופא שיניים(אני חייל בצבא)אז ראיתי רופא צבאי של שיניים והוא אמר לי שזה מעין קימור בחניכיים ושהצבע זה צבע שיש לחלק מהעדות וזה בסדר , לא יצאתי רגוע ועדיין חושש מהסימן הזה , שבנוסף אליו מופיעים סימנים קטנים לבנים שיורדים בצחצוח שיניים , כדאי לי ללכת לעוד רופא שיניים חיצוני ולשלם מכיוון שאני במערכת הצבאית ומבוטח רק אצל רופאים צבאיים.

תוכל לגשת לכירורג פה ולסת בתל השומר או למחלקהלמחלות חניכיים בתל השומר מטעם הצבא

12/02/2020 | 21:57 | מאת: דניאל

היי דר' הרכיבו לי כתר בשן 16 בגלל דופן שן שבורה .עבר כבר שבועיים ועדיין בזמן צחצוח המקום עצמו רגיש ולא מאפשר לי לבצע את פעולת הצחצוח .. אני מבצע שטיפת פה מי מלח , גל כורסודיל . ולא ניראה שזה מראה סימני החלמה , אגב האזור החניכי מסביב לשן הנ''ל ניראה בצבע אדום .. מה עליי לעשות?

1. יש לברר את כדאיות שימור השן לאור העובדה שהיא נשברה 2. אם יוחלט על שימור השן יתכן צורך בהתערבות טרום שיקומית ולכן כדאי להתייעץ עם מומחה למחלות חניכייםבעניין

10/02/2020 | 11:55 | מאת: ניר

שלום הפריודונט הבחין אצלי מחלת חניכיים קלה כהגדרתו .. עשיתי הקצעה ומטופל בפריוציפ ( מס' כיסים ) יחד עם זאת טען שאין מניעה לעשות כתרים ושחזורים אצל רופא השיניים שלי . רציתי לדעת אם אני יכול לשלב ביחד גם טיפולי שיניים וגם טיפולי חניכיים באותה העת .. או להמתין לריפוי מוחלט של החניכיים ואז לבצע כתרים ושחזורים .

חשוב להגיע לבדיקת חניכיים על ידי המומחה למחלות חניכיים בסיום השלב של כתרים זמניים. זהו השלב שבו עדיין ניתן לשפר את בריאות החניכיים לפני ביצוע כתרים קבועים. חשוב לערב את מומחה החניכיים בשלב זה על מנת לא להנציח פתולוגיה קיימת

07/02/2020 | 12:42 | מאת: שלומי

בן 34 לאחר שימוש בחוט דנטלי נגרם לי נזק לחנכיים באזור של בן השניים , איפה שרואים את החנכיים בצורה של משולש בשיניים הקדמיות לסט עליונה מהצדדים.כלומר אם לוקחים שתי שניים צמודות ויש ביניהם חנכיים בצורה של משולש.עקב השימוש בחוט בצורה לא נכונה, קטעתי פיזית את המשולש שנמצא בן החנכיים דבר שיצר מן שקע "חור שחור" וזה פוגע לי בחיוך. 1.מה עלי לעשות ואיזה טיפול אני אמור לעשות לדעתך? 2.האים זה ניתן לטיפול לתיקון בדרך זו או אחרת? 3.מה עלי לעשות על מנת למנוע מקרה דומה? בחנכיים? תודה מראש.

חשוב לדעת ששימוש בחוט דנטלי הוא חשוב אבל יש אמצעים אחרים לניקוי בין השיניים כגון קיסם דנטלי או מברשת בין שינית. הכי קריטי זה לא לגרום נזק. ממליצה לגשת לרופא מומחה למחלות חניכיים לאיבחון הדרכה וטיפול

27/01/2020 | 20:36 | מאת: היגיינה

חוץ מאשר כביכול היגיינה לקויה, מה עוד עשוי לגרום לדלקת כרונית סביב שתלים המביאה לאובדן העצם? הרי לא ניתן לא לאכול בכלל, אני אוכלת ארוחה יחידה בשעות אחה"צ וכל היום מתפקדת על כוס הקפה של הבוקר, רק כדי שלא יהיו לי שרידי מזון בפה עת אני מחוץ לבית. אין תכשיר חיטוי לפה שלא נעזרתי בו לרבות סלונית, וזהו סיפור בן שנים רבות. האם יתכן שאלרגיה חיצונית שיש לי למתכות היא גם פנימית? אולי בכל זאת יש איזו תרופת מרשם שיכולה לעזור, חוץ מאשר להאשים את הסובלים בחוסר היגיינה.

1. דווקא כשלא אוכלים מצטברים יותר חיידקים לכן אל תמנעי מעצמך אוכל 2. הדלקת אכן נגרמת מחיידקים ולכן יש לצחצח שיניים ולהיעזר במברשות בין-שיניות יומיום 3. יש לגשת לטיפול שיננית כל שלושה חודשים 4. לעיתים קיים קושי בצחצוח בגלל הצורה של הכתרים/גשרים ויתכן שקיים צורך להחליפם 5. חשוב לגשת לבדיקת מומחה למחלות חניכיים עם צילומי רנטגן מתאימים על מנת לאבחן מהו הגורם ולטפל בו כל עוד ניתן להציל את השתלים

28/01/2020 | 06:45 | מאת: כביכול הייגינה

תודה רבה על המענה. ייעוץ של רופא ממרפאות החוץ יחידת "פה ולסת" רשם כך " לגבי לסת תחתונה הומלץ על הוצאת כלל השתלים ותכנון ת' טיפול בכפוף ל CT דנטאלי. זאת למרות שאין לי תלונות על כאבים או תזוזה של גשר השתלים, אלא רק בגלל שהרופאים ראו שהעצם שסביב השתלים מתרחקת. מניסיוני הכאוב אני יודעת שגם אם אוציא את השתלים הקיימים כנגד השתלה מחדש, התופעה תחזור על עצמה, משכך איני רואה צורך למהר. אגב הוצאת שתלים גוררת נזק נוסף לעצם. בקצור, אני אובדת עצות.

שתלים יכולים להיות יציבים ללא תזוזה למרות איבוד עצם ניכר ולכן ניידות אינה בהכרח קריטריון לשימור או הוצאת השתלים. ללא בדיקה קלינית וצילומים לא אוכל לייעץ בפורום זה מעבר למה שכבר נאמר

27/01/2020 | 08:13 | מאת: נעמה משיח

כואב לי השיניים ממש חזק ואני לא יודעת אם יש לי דלקת איך אפשר לבדוק את זה!

ממליצה לגשת לבדיקת רופא שיניים

25/01/2020 | 04:24 | מאת: ניר

שלום דר' רציתי בבקשה לקבל המלצה לניקוי שיניים טוחנות .. קיבלתי מהפריודנט שלי המלצה למברשת בין שינית של פארו . אלא שרק בחלק מהשיניים אני מצליח להחדיר את המברשת .. יותר בחלק הקדמי .היכן שישנה גישה. לשיניים הפנימיות יותר בתוך הפה אין כל כך גישה להחדיר את המברשת בין שינית . והבנתי שחוט דנטלי לא כל כך יעיל לניקוי בין טוחנות בחלק היותר פנימי בפה . אשמח לשמוע המלצתך ד"ר

יש מברשות בין-שיניות בגדלים שונים - צריך להתאים את קוטר המברשת למרווחים השונים בפה. אפשר גם להשתמש במברשת קונית (כמו משולש) שמתאימה למרווחים גדולים וקטנים. באיזור הטוחנות ניתן לכופף מעט את ראש המברשת על מנת להקל את הכניסה של המברשת בין השיניים. כדאי לגשת לרופא שלך עם האביזרים שרכשת ולקבל הדרכה בפועל.

24/01/2020 | 17:16 | מאת: ניר

היי דר רציתי לשאול לגבי סדר פעולות צחצוח שיניים. לאחר גמר צחצוח השיניים , יש לשטוף את הפה במים ? או רק לירוק את המשחה אל הכיור כדי שהחומרים הפעילים המשחה יישארו בתוך הפה ?

את המשחה יורקים החוצה בסיום הצחצוח

23/01/2020 | 21:24 | מאת: ניר

היי ד"ר לפי האימרה שצבע חניכיים ורודות הן חניכיים בריאות . והאמנם .. אצלי החנייכים בצבען ורודות ולא אדומות צחצוח שיניים ללא דימום אבל ישנם מס' כיסי חניכיים .. (לפי הבחנת פריודונט) יש קשר בין הדברים ? ייתכן מצב של אי דימום או מראה צבע בריא לחניכיים ובפועל ישנם כיסים שמעידות על מחלת חניכיים ? אשמח לתשובה

אכן יש אפשרות כזאת, בעיקר במעשנים - לא ציינת את הנושא הזה- בכל מקרה, יתכן ששולי החניכיים בריאים עקב צחצוח שיניים תקין אך במקביל קיימת אבנית תת חניכית ולכן כיסים ודימום. חשוב לגשת לפריודונט לקבלת איבחון מדוייק והמלצות לטיפול בהתאם.

21/01/2020 | 00:54 | מאת: לירון

היי, יש לי דימום מהחניכיים כבר כמה שנים כל פעם שאני מצחצח שיניים, אני מצחצח טוב וגם עושה שיננית כל כמה חודשים, הייתי אצל פריודנט והוא המליץ לי על המברשות האינטרדנטליות. עכשיו יש לי כמה בעיות: 1.קניתי את המברשות הכי דקות וקטנות שיש, אפילו של כמה חברות והן פשוט לא נכנסות לי לתוך החניכיים שבין השיניים. 2.יש כמה שיניים שכן נכנס אבל רק חצי ואז זה כבר ממש כואב ויוצא לי מלא דם יש לך הסבר והמלצות למקרה? תודה

אם המברשת לא נכנסת בין השיניים עדיף להשתמש בקיסם דנטלי או במברשת צרה יותר. חשוב לגשת לפריודונט שיבצע הסרת אבנית והדרכה מסודרת ומדוייקת בסילוק פלאק מבין השיניים אסור להחדיר מברשת רחבה בכח!!

26/01/2020 | 00:39 | מאת: לירון

קניתי את הסוג הכי קטן(של כמה חברות) זה מצליח להכנס בקושי רק בטוחנות שבסוף. שאר השיניים רק חוט דנטלי יספיק?

20/01/2020 | 16:05 | מאת: שניר

שלום ד"ר עברתי הקצאת שורשים , הפריודונט הבחין שעדיין נשאר כיסים בעיקר בטוחנות . נתן לי טיפול של פריוציפ . שאלתי היא אם היא באמת מסייעת בצמצום הכיסים . הבנתי גם שהפריוציפ זה טיפול מתמשך בין שלושה חודשים עד שנה . כדי לנסות שהכיסים יצטמצמו .

פריוצ'יפ מפריש חומר הנקרא כלורהקסידין לתוך הכיס - החומר הורג את החיידקים בעומק הכיס. השימוש בפריוצ'יפ בהחלט יכול לתרום לצמצום עומק הכיס אבל כדאי לבצע הערכה מחדש כעבור שלושה חודשים - אם נשאר כיס עמוק למרות השימוש בפריוצ'יפ כדאי לשקול טיפול כירורגי לצמצום עומק הכיס על מנת לקבל תוצאה יותר חד משמעית ועמידה לאורך זמן.

20/01/2020 | 12:47 | מאת: שרית

שלום רב, יש גשר תלוי על שיניים 35 עד 37. שורשי 35 ו 37 סדוקים וכבר קיימת ספיגת עצם משמעותית. הן מיועדות לעקירה. באיזה קצב נספגת העצם והאם ייתכן שהיא תיספג עד לרמה שלא יהיה ניתן לשתול עצם? (כך אומר הפריודנט איתו התייעצתי) תודה מראש.

לא ניתן לקבוע מראש את קצב ומידת אובדן העצם. לכן אם השיניים מיועדות לעקירה חשוב לבצע את העקירה בהקדם על מנת לשמר את העצם הקיימת לקראת התקנת שתלים. במידה ושיניים נעקרות ללא שימור העצם אכן עלולה להיות ספיגת עצם מסיבית מאד עד כדי קושי רב בהתקנת שתלים. נכון שקיימות שיטות שונות לבניית גובה העצם אך הן יקרות ומורכבות ולכן כדאי להקדים ולטפל בהתאם להמלצת הפריודונט

20/01/2020 | 01:33 | מאת: שניר

עצה שיכולה להקל על ריפוי רקמת חניכיים עקב ביצוע סתימה בשן בינה שנפגעה כתוצאה מהתהליך . (המקדח פצע קצת את החניכיים) כרגע אזור רגיש וכאוב . גם קצת חושש שהמקום יזדהם

ממליצה לא לצחצח את האיזור למשך יום יומיים ולבצע שטיפת מי מלח - 1/2 כפית מלח בכוס מים פושרים פעמיים ביום למשך שבוע - זה יעבור

בשבועות האחרונים, אני סובל מדימום בחניכיים שהחמיר לרמה שאני מדמם מאזורים מסוימים כתוצאה מנגיעה של הלשון. כמובן שצחצוח ואכילה גורמים לעתים קרובות לדימום, ובבוקר אני קם עם טעם של דם בפה. בביקור בשבוע שעבר אצל רופא שיניים, הוא אמר שהכל נראה בסדר. לאחר שתיארתי את היקף הדימום, הוא הפנה אותי לפריודנט, התור בעוד חודש. נאמר לי גם לעשות סטטוס מקביליות לפני הביקור. טיפול ניקוי אבנית אחרון שעשיתי היה באוקטובר 2018. יש לי שלוש שאלות: 1. האם לחכות לתור או שהמצב מצריך טיפול דחוף? 2. אם עשיתי צילום סטטוס באוקטובר 2018, האם אני בכל זאת צריך לעשות צילום חדש?(צילום הסטטוס מצורף) 3. האם יש סיבה לחשוש מקרינה בצילום סטטוס מקביליות?

דימום מהחניכיים נובע מדלקת, לפי דבריך מעל שנה לא בוצע טיפול תחזוקה על ידי שיננית ולכן הגיוני שיהיו סימני דלקת כגון דימום. צילום סטטוס משנת 2018 עדיין יכול לתת תמונה כללית על מצב החניכיים, אין מה לפחד מהקרינה היא אינה גבוהה. חשוב להיבדק על ידי רופא חניכיים, לבצע הסרת אבנית והדרכה לשמירה על היגיינה טובה. נדרשים טיפולי תחזוקה. יתכן שרופא החניכיים יקבע שנדרש טיפול מעבר לטיפול סטנדרטי של שיננית - תיבדק אבל אין מקום ללחץ.

19/12/2019 | 16:34 | מאת: קטי

שלום, אבא שלי בגיל 60 ויש לו נסיגת חניכיים מתקדמת מסביב לשיניים בריאות, הוא לא מעשן.יש לו סוכרת מאוזנת.הוא מקפיד לצחצח שיניים פעמיים ביום, משתמש בחוט דנטלי ומקפיד לנקות אבנית אצל שיננית פעם בחצי שנה.מה הסיבה לנסיגת חניכיים ואיך מטפלים בזה? האם אפשר לשפר את מצב החניכיים ? תודה על התשובה

נסיגת חניכיים נגרמת בעיקר מצחצוח שיניים אגרסיבי במהלך השנים - אם אין לו רגישות לקור ואין בעיה אסתטית חשוב רק לשנות הרגלים על מנת לא להחמיר את הנזק. ניתן לעיתים - תלוי בחומרת הנסיגה - לבצע השתלת חניכיים לכיסוי השרשים - חשוב לבצע בדיקת מומחה למחלות חניכיים על מנת לברר את חומרת נסיגת החניכיים, לברר את חומרת נסיגת העצם, את רמת הדלקת ואת הצורך בטיפול בכל אלה.

15/12/2019 | 13:31 | מאת: גלית

יש לי כאבים בחניכיים במיוחד במגע וגם ללא וגם לאחר אוכל חם או חמוץ החניכיים שורפות וכואבות . אין לי דחיסת מזון , אני עם גשר זמני בשיניים . הכאבים הם במספר מוקדים גם בשיניים התחתונות ששם יש כתרים קבועים וגם בשתי שיניים עליונות. שבם מונח כתר זמני. החניכיים שלי אינן נפוחות ולא יורד לי דם בעת הצחצוח אך הכאב קיים כל הזמן . חשוב להדגיש כי החניכיים שלי דקות . אזור החניכים שכואבות כולם שיניים שעברו טיפולי שורש במרוצת השנים. האם יכול להיות שמגע בחניכיים יכאב כל כך אם אין עצב בשיניים אלו. האם יכול להיות דלקת למרות שאין כיסים בחניכיים מה הפתרון ?

בהחלט יתכן כאב בחניכיים במיוחד אם קיים קושי בהסרת הרובד בעיקר בין השיניים ו/או אם שולי הכתרים פולשים לתוך מרווח החניכיים וגורמים לגרוי מתמיד באיזור . חשוב שתיבדקי על ידי מומחה לחניכיים עם צילום סטטוס מתאים.

14/12/2019 | 19:55 | מאת: מירי

שלום, רציתי לדעת מה זה ניקוי חניכיים עמוק שכולל הטריה תת חניכית ומה זה ניתוח חניכיים קוריטאז'? האם זה אותו טיפול, מה ההבדל? תודה על התשובה.

״נקוי חניכיים עמוק״ זה בטוי לא מקצועי - מדובר על ״הקצעת שרשים״ כלומר, הסרת אבנית הצמודה לשרשי השיניים וממוקמת בעומק כיסי החניכיים. הטיפול מבוצע בהרדה מקומית. ניתוח חניכיים לעומת זאת מבוצע כשבהערכה מחדש, חודש עד שלושה חודשים מסיום ביצוע הקצעת שרשים מתברר שעדיין נותרו כיסים עמוקים. מטרת הניתוח להגיע בגישה ישירה לאבנית התת חניכת באמצעות הרמת מתלה חניכיים כלומר, הפשלת החניכיים לחשיפת השרש והעצם התומכת. יש כמובן תפרים.

02/12/2019 | 11:38 | מאת: יאיר

שלום, אני בן 30, התייעצתי עם פרדיונט אך מבקש חוות דעת נוספת - יש לי נסיגת חניכיים קלה מאוד ("אין אובדן גרמי"). אני מעוניין לבצע טיפול אורתודנטי קל בשיניים הקדמיות (שן אחת נמצאת מאחורי הקשת). נאמר לי שיתכן והטיפול יגרום לנסיגה להחמיר, אך מצד שני חשוב ליישר את השן כדי למנוע בעיות בעתיד עקב עומס על השן. לא קיבלתי תשובה החלטית האם כדאי לבצע את היישור או לא. רציתי לשמוע את דעתך. תודה

אגב, מדובר בטיפול בקשתית במספר שיניים בלבד, ולא בטיפול מלא עם קוביות

לא אוכל לחוות דעתי ללא בדיקה קלינית ורנטגנית

שלום, אני סובלת ממחלת חניכיים בשם ״אגרסיב פריודנטיטס.״ אשמח לדעת מהי שיטת הטיפול שניתן לעשות אצלך כאשר קיימת מחלת חניכיים מסוג זה וכאשר אני מעוניינת להימנע ככל שניתן מלבצע ניתוח כפי שרוב המומחים מייעצים לי?

הטיפול מתחיל בהקצעת שרשים וכיסוי אנטיביוטי , כחודשיים לאחר מכן מבוצעת הערכה מחדש וקובעים את הצורך בניתוח חניכיים. ככל שהקצעת השרים מבוצעת בקפדנות יתרה התוצאות טובות יותר, ניתן להשתמש גם בחומרים מיוחדים להחדרה לתוך החניכיים לשיפור תוצאות הטיפול. כמובן הדבר תלוי בחומרת המחלה ובשיתוף פעולה שלך בעניין צחצוח השיניים. יש צורך בבדיקה כמובן לפני קביעת תכנית טיפול כל שהיא

21/11/2019 | 21:17 | מאת: אור

יש לי למעלה בחניכיים נקודת לבנה שבמגע כואבת שנוגעים זה מרגיש כמו עצם או משהו קשה ואדום וכואב מסביב האם יכול להיות מסוכן? מה זה עלול להיות?

חשוב לגשת לבדיקת רופא שיניים על מנת לאבחן את הממצא המתואר - אין לי אפשרות להביע דיעה מעבר לכך ללא בדיקה

18/11/2019 | 06:05 | מאת: רון

היי, בן 35, כבר שנים ארוכות כשאני הולך לשיננית היא אומרת לי שיש לי דלקת חניכיים אך לא יוצאת מגדרה, כנראה בגלל שזה לא משהו רציני, אז היא נותנת לי מי פה, הוראות ניקוי וכו׳. יכול להיות שמידי פעם גם הרופאה אומרת משהו אך שתיהן לא מפנות לטיפול מעבר. ככל הנראה אני לא ממלא במאה אחוז את ההוראות אך השאלה שלי היא האם נהוג או קיים נוהג ללכת למומחה חניכיים ללא הפנייה כדי לראות איזה דרך טיפול הוא מציע? האם יש משהו בארגז הכלים במרפאה של מומחה החינכיים או בהמלצה על תכשירים שהוא יכול ויודע לתת שהשיננית והרופאה לא? תודה רבה

אין בעיה לפנות למומחה/ית למחלות חניכיים באופן עצמאי. איבחון חומרת מחלת החניכיים חשוב מאד משום שיש צורך בהתאמת טיפול נכון למחלת החניכיים. במידה ודימום בחניכיים לא עובר יתכן מאד שקיימת אבנית תת חניכית שדורשת טיפול יסודי יותר - חשוב לאבחן על מנת למנוע הידרדרות וספיגת עצם. בוודאי שמומחה לחניכיים בעל ידע ופתרונות מורכבים יותר מאשר רופא שיניים כללי או שיננית. אסור להזניח

15/11/2019 | 16:39 | מאת: בת 18

היי, מאז שאני בת 17 בערך יש לי דלקת חניכיים שהיא כרונית לדעתי אני עושה טיפולים כל פעם שזה מחמיר ואז זה חוזר אחרי חצי שנה אני לא ככ מצחצחת טוב אבל עדיין זה דימום מסיבי שיוצא לי מהפה תוך כדי שינה, מה זה יכול להעיד הדלקת חניכיים הזו, ולמה היא לא עוברת? ויש סיכוי שזה כרוני אצלי? אה ונושא חשוב אני בן אדם מאוד לחול ואובחנתי כחורקת שיניים בשינה יש קשר אחד לשני?

מחלת חניכיים לא מטופלת גורמת לאיבוד עצם שתומכת בשיניים - אני ממליצה שתפני לבדיקה על ידי מומחה/ית למחלות חניכיים על מנת לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול - הקצעת שרשים ו/או ניתוחי חניכיים לפי הצורך. ללא טיפול העצם שתומכת בשיניים נספגת ולכן עלולים בהמשך לאבד שיניים

11/11/2019 | 10:17 | מאת: שחר

שלום רב האם אחרי ניתוח אפיסקטומי והוצאת התפרים מהחניכיים נשאר צלקת נראית לעין? בחיוך לדוגמא? בברכה

תלוי איפה בוצע החתך וכמה מהחניכיים נחשפים בחיוך.

28/10/2019 | 15:55 | מאת: נועם

שלום רב קראתי שסתימה לבנה מכילה חומר בשם ביספנול A אשר במחקרים הראו תוצאות שלילית בילדים (השפעה נפשית הכוללת חרדות ודכאון מוגבר) האם ההשפעה זהה על מבוגרים?

השאלה שלך אינה בתחום התמחותי

27/10/2019 | 21:37 | מאת: מיטל

שלום, בת 34 , לפני כמה ימים הרגשתי כאב בשן עליונה מצד שמאל, רופא שיניים שבדק ועשה צילומים אמר שאין חורים אבל צריך לצחצח טוב יותר כי יש דלקת חניכיים קצת. עבר מאז שבוע וחצי והמצב סביב השן החמיר , נראה שיש דימום סביב השן וכאב בחנייכים שנוגעים באיזור. מה כדאי לעשות ? האם כדאי לצחצח את האיזור או להימנע מזה ולחכות שיירגע ? מצורפת תמונה , אשמח לעזרה :)

חשוב לגשת לבדיקה על ידי מומחה למחלות חניכיים -

22/10/2019 | 23:07 | מאת: איציק

שלום האם מברשת שיניים חשמלית בטוחה לשימוש ולא גורמת לשחיקת האמייל בשן? תודה

מברשת שיניים חשמלית בטוחה ואף מומלצת לשיפור בקרת הרובד ושליטה בדלקת החניכיים. כמובן שיש צורך בשימוש נכון ללא לחץ מיותר עם מברשת רכה. קיימים דגמים עם מד לחץ שגורמים לעצירת הפעולה במידה ומופעל לחץ מוגבר שיכול לגרום לנסיגת חניכיים. האמאיל עצמו לא יכול להישחק מפעולת הצחצוח, לעומת זאת במידה וקיים שרש חשוף - הדנטין החשוף יכול להישחק משימוש אגרסיבי בצחצוח - הדבר נכון גם למברשת ידנית.

20/10/2019 | 11:28 | מאת: שרית

הולכים להחליף בקרוב כתר קבוע על בסיס מתכת לכתר זירקוניה שרואים ומפריע כבר את החלודה. מהי הפרצדורה בהחלפת הכתר והאם שמוציאים את הכתר יש סיכוי שנצטרך שוב טיפול שורש או אפילו הארכת כותרת במסגרת הורדת הכתר שלא היה צפוי ולא ראו לא בצילום ולא צפו מראש?

כשמסירים כתר מתקנים את ההשחזה ולכן הרבה פעמים יש צורך בביצוע הארכת כותרת. לגבי טיפול השרש - ניתן בדרך כלל להתרשם מצילום הרנטגן לגבי תקינות טיפול השרש - ולפעמים מחליטים על חידוש טיפול שרש לאחר הסרת הכתר הישן במידה ומסתבר שיש עששת ולא היה איטום טוב.

16/10/2019 | 19:36 | מאת: עמית

שלום, האם טיפול חניכיים יכול, במקרים מסוימים, להחליף טיפול שורש בשן שבורה (באזור אמצע לסת תחתונה)? עמית

לא ברורה לי הסיטואציה ולכן לא אוכל לענות על השאלה. עם זאת, עקרונית, במידה והשן נשברה ונדרש ביצוע כתר ולכן טיפול שרש טיפול חניכיים לא יוכל להחליף זאת. אשמח לדעת יותר פרטים על מנת לנסות לסייע

17/10/2019 | 13:38 | מאת: עמית

פרטים שבאפשרותי להוסיף הם גיל (מעל 80), מין (גבר), מצב כללי של השיניים (תקין, מטופל דרך קבע ע"י רופא חניכיים), מצב בריאות כללי (טוב). האם ביצוע כתר מחייב תמיד ובהכרח וללא יוצא מן הכלל לבצע גם טיפול שורש? עמית

20/10/2019 | 21:26 | מאת: עמית

בהמשך לתשובתך מ-16.10 ולהבהרתי מ-17.10, מה תשובתך לשאלתי מ-17.10? בברכה, עמית

08/10/2019 | 19:33 | מאת: בוריס

שלום רב רופא השיניים שלי המליץ לי על כתר זירקוניה אבל בהצעת מחיר הוא רשם כתר חרסינה INCERAM. מה זה אומר? האם זהו כתר זירקוניה? האם הוא איכותי וחזק ויש לו את השקיפות של שן טבעית?

לגבי עניין הכתרים ממליצה להתייעץ עם מומחה לשיקום הפה ולא עם מומחה למחלות חניכיים

05/10/2019 | 23:03 | מאת: NOT_FOUND

היי המליצו להשתמש בקורסידול ג'ל מה השימוש הנכון האם אפשר לצחצח במשחת שיניים רגילה או רק בג' ל? אשמח לתשובה

קורסודיל ג'ל לשימוש מקומי מומלץ כשיש דלקת - הקורסודיל הורג את החיידקים. ישנה תופעת לוואי של צביעת השיניים . מה שחשוב זה הטיפול המכני - כלומר איכות הצחצוח - במידה וקיימת דלקת חשוב לברר האם נדרש טיפול כגון הקצעת שרשים. לא מומלץ להשתמש בקורסודיל ג'ל לאורך זמן

24/09/2019 | 23:58 | מאת: בועז

שלום רב. הייתי היום אצל פריודנט לאחר שרופא הפנה אותי עקב נסיגה קלה לדעתו של החניכיים. הפריודנט - לאחר בדיקת הפה, טען שנסיגת חניכיים, אם קיימת, היא מזערית ביותר עד לא קיימת. כמו כן, אין לי דלקת ואין רגישויות בשיניים או דימום וכו׳. בנוסף, הוא טען שיש כיסים ספורים ומזעריים. מה שכן, הוא טען שישנה הצטברות של שאריות מסביב לשן מתחת לחניכיים, ולאחר שנראה כאילו הוא מתלבט דקות ארוכות, הוא המליץ שאעבור הקצעת שורשים. קראתי שבד״כ ההמלצה להקצעת שורשים היא רק כאשר ישנה מחלת חניכיים דלקתית או שהנסיגה היא גדולה יחסית ולכן, השאלה שלי היא, האם ניתן להימנע מהתהליך נכון לנקודת הזמן הזו ואולי לעבור רק ניקוי אצל שיננית אני מאחר קצת, בדרך. ונראה שגם הפריודנט די התלבט בכך. תודה.

ממליצה להתיעץ עם הפריודונט שבדק אותך שוב - הקצעת שרשים היא בעצם הסרת אבנית הנמצאת צמודה לשרש בדרך כלל בעומק הכיסים - בדרך כלל הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית - אין נזק שנגרם מכך, רק עלות הטיפול גבוהה יותר מהסרת אבנית רגילה.

01/09/2019 | 22:14 | מאת: גיא

בחודשיים האחרונים אני חש בנפיחות בתחתית הפה ( ליד הטוחנות התחתונות) רופא שינים איבחן כיס בעומק 8 ממ. חשוב לציין שאני מצחצח שיניים במברשת חשמלית+משחת פרדונטקס, משתמש במיי פה , חוט דנטלי וגם בפלוסר ( לחץ מים). בכל זאת נוצר כיס 1. האם ניקוי "אגרסיבי" יכול ליצור זיהום וכיס? 2.איך מאתרים מומחה לטיפול שגם מאושר עי ביטוח הראל או שבכלל מומלץ פרטי. תודה מראש

כיס לא נוצר מניקוי , כיס נוצר כתגובה לזיהום חיידקי-העצם התומכת בשן נספגת ולכן נוצר כיס. אביזרי הצחצוח שמנית לא יכולים לחדור לעומק הכיס ולכן הדלקת נמשכת . מומחה למחלות חניכיים -פריודונט- מאבחן ומטפל במחלת חניכיים כשהמטרה היא לצמצם את עומק הכיסים על מנת לעצור את תהליך ההרס הנ״ל ולעיתים אף לבנות בחזרה את העצם שאבדה. קיימים מספר מומחים העובדים בהסכם עם חברות הביטוח. אין הבדל באיכות הטיפול . תוכל לבדוק באתר חברת הביטוח מי מהמומחים נמצא ברשימה.

01/09/2019 | 08:42 | מאת: לונה

בוקר טוב דוקטור יש לי בעיה רצינית בחניכיים, רופא אחד המליץ על הקצעת שורשים ורופא אחר, לאחר שראה צילום סטטוס, המליץ על השתלת עצםם השאלה שלי, האם בעת השתלת עצם הרופא גם עושה הקצעת שורשים באותה עת? או שצריך לעשות קודם הקצעת שורשים ואחרי הטיפול להשתיל עצם?

בדרך כלל מבצעים הקצעת שרשים , ממתינים לרפוי כחודשיים ואז מחליטים על צורך בניתוחי חניכיים ושימוש בעצם

28/08/2019 | 21:18 | מאת: רותי

שלום, כמה זמן לוקח להחלים מניתוח פרנקטומי של השפה התחתונה? האם יש תפרים?? תודה

יש תפרים נספגים, בדרך כלל עד שבועיים

28/08/2019 | 18:37 | מאת: מיכל

שלום דוקטור.לאמא שלי בת 60 יש ספיגת עצם מוגברת בלסת תחתונה מסביב לשתלים.יש לה שתלים בשיניים 37- 34 ובשיניים 45-47. ספיגת עצם מוגברת בשתלים 46,35,36 , איבדו כ-80% מהעצם. יש מומחים לחניכיים שממליצים להוציא את השתלים שאיבדו הרבה עצם ולנסות לשמר את שאר השתלים , לעשות קיוריטאז וטיפול אנטיביוטי ופרוביוטי בשלבים.אחרי הטיפול לעשות גשר על השתלים שנותרו. ויש רופאים שלא ממליצים להוציא שתלים כי זה יגרום לעוד יותר ספיגת עצם ואובדן של כל השתלים .ממליצים לנסות לשמר את המצב הקיים ולעשות קיוריטאז . פרוגנוזת השתלים לא טובה והם בשלבי כישלון מתקדמים, אבל האם כדאי להוציא את השתלים החולים ולעשות טיפול קיוריטאז או לנסות לשמר את המצב הקיים ולעשות קיוריטאז? תודה על התשובה

בלי לראות את המצב הקליני בפה וצילום רנטגן לא ניתן לענות לשאלתך. באופן כללי - אם אובדן העצם קריטי קשה מאד להגיע לרזולוציה מלאה של הדלקת. על מנת להביע דיעה יש צורך בבדיקה מסודרת

28/08/2019 | 10:43 | מאת: נעמה

שלום, בת 24 אחרי צחצוח אתמול הרגשתי משהו ש"מציק" באיזור העליון של הגומות. כשהסתכלתי במראה ראיתי מין גוש רקמה כזה שנמצא על החלק שמחבר בין השיניים לשפה העליונה (הפרנולום העליון כנראה) ואני כמעט בטוחה שלא היה שם תמיד. אני מרגישה באופן כללי שהרקמה הזו לא מה שהייתה פעם, פחות מתוחה וחזקה ויותר רפויה, לדעתי החלק הזה היה מחובר שם איפשהו ועשיו הוא נותק אני מצחצחת בעדינות יחסית אבל כן עוברת על הגומות אשמח לדעת האם ניתן לתקן את זה או שזה בלתי הפיך? האם זה יכול לגרום לבעיות דיבור או כל דבר אחר? רופא שיניים יכול לטפל בבעיה? יש לציין שלא כואב לי, ולא היה דימום, שמתי לב לזה פשוט כי יש תחושה של משהו מציק ואז עם הלשון הרגשתי שמשהו השתנה ברקמה הזו. תודה רבה

28/08/2019 | 11:00 | מאת: נעמה

התכוונתי כמובן לחניכיים ולא גומות..

1. צריך להיבדק על ידי רופא חניכיים 2. ניתן לתקן זאת

28/08/2019 | 22:52 | מאת: נעמה

תודה רבה

26/08/2019 | 20:32 | מאת: מיכל

שלום דוקטור.האם צריך לנקות מידי פעם שתלים בודדים עם כתרים מוברגים? יש לי 2 שתלים בודדים בשיניים טוחנות .מדובר על שן טוחנת ראשונה, שן 16 ו 26 . שאר השיניים באיזור בריאות .כמעט תמיד נכנס מזון באיזור בין השיניים , במיוחד באיזור שתלים .אני מנקה עם חוט דנטלי כל יום פעם ביום, אבל אני לא יודעת אם חוט דנטלי מוציא את כל שאריות של מזון מאיזור השתלים... האם רופא צריך גם לנקות , כלומר להוציא כתרים ולנקות מסביב ולהבריג בחזרה? האם זה מקובל? שיניים טבעיות קל יותר לנקות . איך לשמור על ניקיון של שתלים ושל שיניים טבעיות בנוסף לצחצוח וחוט דנטלי וניקוי שיננית , האם מומלץ להשתמש גם במי פה ? איך לבחור מי פה? תודה על התשובה

חשוב לצחצח שיניים פעמיים ביום עדיף עם מברשת שיניים חשמלית. יש לנקות בין השיניים עם קיסם או מברשת בין-שינית. אם נתקע אוכל חשוב לבקש מרופא השיניים לבדוק את נקודות המגע בין הכתרים על גבי השתלים לבין השיניים הסמוכות - אם קיים מרווח זה לא בריא ויש להחליף את הכתרים על מנת ליצור נקודות מגע בין הכתרים לשיניים הסמוכות. תוכלי גם לקנות מכשיר הנקרא סילונית - מסלק היטב שאריות מזון. בדרך כלל לא מבריגים את הכתרים החוצה אלא מתחזקים. חשוב לבצע צילום רנטגן מדי שנה על מנת לוודא את תקינות השתלים והעצם התומכת סביב השתלים וסביב השיניים. אין צורך במי פה.

24/08/2019 | 16:30 | מאת: הקצאת חניכיים

שלום רב, יש לי דלקת חניכיים ורופאת השיניים אמרה כי אני צריכה לעשות הקצאות. אני ממש ממש מפחדת, בעיקר מהכאבים. רוצה מאןד להימנע מכך ולא יודעת אם זה נכון או אם יש דרך אחרת.. אני מעשנת כבדה, זו פעם ראשונה שיש לי דלקת חניכיים שאני מרגישה ויודעת עליה. היא מלווה בדימום העת הציחצוח והנפיחות.

הקצעת שרשים מבוצעת בהרדמה מקומית ולכן אינה כואבת במהלך הטיפול עצמו. זהו תהליך חשוב וחיוני להבראת החניכיים. ללא טיפול תימשך הדלקת וספיגת העצם התומכת בשיניים והן עלולות לזוז ממקומן ועלול להתעורר צורך בעקירתן - אין אפשרות אחרת - זהו הטיפול השמרני ביותר למחלת חניכיים - אין מה לחשוש ממנו - יש לחשוש מלא לעשות את הטיפול. בהצלחה

23/08/2019 | 19:22 | מאת: אלחנן

עברתי השתלת עצם בחניכיים העליונות עם תפרים רגילים מכיוון שאני נוסע הרופא המליץ להוציא אותם לאחר כ 25 יום, האם תקין, יכול להיגרם נזק כלשהו ?? תודה

25 ימים זה המון המון זמן. בדרך כלל מסירים תפרים אחרי 7-14 יום. התפרים מפסיקים להיות אפקטיבים אחרי תקופה זו. אין שום בעיה בהסרתם ואפילו עדיף משום שהם עלולים לצבור חיידקים ולהקשות על שמירה על היגיינת הפה

16/08/2019 | 06:48 | מאת: יו

גילו לי כיס מצחצוח חזק מדי ורכשתי מברשת רכה לפי המלצת הרופא. האם יש עוד דרכים לשיפור הכיס? (כגון: משחה מיוחדת, תערובת של חומרים, תרופה עם מרשם וכדומה...)

כיס לא נגרם מצחצוח אגרסיבי - נסיגת חניכיים כן נגרמת מכך - בכל מקרה קיימות מברשות שיניים חשמליות שמפסיקות לפעול כשמופעל לחץ חזק - ניתן לרכוש כזאת. לעיתים ישנה אפשרות בביצוע ניתוח חניכיים לכיסוי השרש לעיתים רק נגרמת רגישות לשינוי טמפרטורה - במקרה זה מספיקה פלואורידציה. ממליצה להיבדק על ידי פריודונט מומחה

13/08/2019 | 18:38 | מאת: יו

כשאני מצחצח שיניים ישנו כאב ודימום מהחניכיים בשן הטוחנת העליונה בצד ימין. מה הסיבה לזה? מה ההתרשמות שלך מהתמונה? מה יש לעשות בנידון עד שהולכים לפריודנט? והאם צריך ללכת לפריודנט בדחיפות? תודה רבה!

יש לגשת לבדיקת פריודונט - לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה

12/08/2019 | 11:00 | מאת: ירון

שלום רב, כפי שניתן לראות בצילום המצ"ב, יש כיסים עמוקים בשן מס' 17. המלצת הרופא לעקור את השן. יש לציין שאין סממנים של דימום או תזוזת שן או משהו אחר. השאלה כיצד יתכנו כיסים דווקא בשן ספציפית כאשר בשאר השיניים אין צורך אפילו בהקצאת שורשים? מה הסיכוי שכיסים כה עמוקים יפגעו גם בשיניים אחרות?

לא הצלחתי להוריד את הצילום בכל מקרה יש אפשרות לכיס עמוק ספציפית לשן אולי עקב סדק אורכי בשרש או בעיה ספציפית אחרת - העניין דורש בדיקה קלינית ורנטגנית

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 37