כיס עמוק בשן תוחנת תחתונה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

01/09/2019 | 22:14 | מאת: גיא

בחודשיים האחרונים אני חש בנפיחות בתחתית הפה ( ליד הטוחנות התחתונות) רופא שינים איבחן כיס בעומק 8 ממ. חשוב לציין שאני מצחצח שיניים במברשת חשמלית+משחת פרדונטקס, משתמש במיי פה , חוט דנטלי וגם בפלוסר ( לחץ מים). בכל זאת נוצר כיס 1. האם ניקוי "אגרסיבי" יכול ליצור זיהום וכיס? 2.איך מאתרים מומחה לטיפול שגם מאושר עי ביטוח הראל או שבכלל מומלץ פרטי. תודה מראש

כיס לא נוצר מניקוי , כיס נוצר כתגובה לזיהום חיידקי-העצם התומכת בשן נספגת ולכן נוצר כיס. אביזרי הצחצוח שמנית לא יכולים לחדור לעומק הכיס ולכן הדלקת נמשכת . מומחה למחלות חניכיים -פריודונט- מאבחן ומטפל במחלת חניכיים כשהמטרה היא לצמצם את עומק הכיסים על מנת לעצור את תהליך ההרס הנ״ל ולעיתים אף לבנות בחזרה את העצם שאבדה. קיימים מספר מומחים העובדים בהסכם עם חברות הביטוח. אין הבדל באיכות הטיפול . תוכל לבדוק באתר חברת הביטוח מי מהמומחים נמצא ברשימה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים