הקצעת שורשים ללא דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

24/09/2019 | 23:58 | מאת: בועז

שלום רב. הייתי היום אצל פריודנט לאחר שרופא הפנה אותי עקב נסיגה קלה לדעתו של החניכיים. הפריודנט - לאחר בדיקת הפה, טען שנסיגת חניכיים, אם קיימת, היא מזערית ביותר עד לא קיימת. כמו כן, אין לי דלקת ואין רגישויות בשיניים או דימום וכו׳. בנוסף, הוא טען שיש כיסים ספורים ומזעריים. מה שכן, הוא טען שישנה הצטברות של שאריות מסביב לשן מתחת לחניכיים, ולאחר שנראה כאילו הוא מתלבט דקות ארוכות, הוא המליץ שאעבור הקצעת שורשים. קראתי שבד״כ ההמלצה להקצעת שורשים היא רק כאשר ישנה מחלת חניכיים דלקתית או שהנסיגה היא גדולה יחסית ולכן, השאלה שלי היא, האם ניתן להימנע מהתהליך נכון לנקודת הזמן הזו ואולי לעבור רק ניקוי אצל שיננית אני מאחר קצת, בדרך. ונראה שגם הפריודנט די התלבט בכך. תודה.

ממליצה להתיעץ עם הפריודונט שבדק אותך שוב - הקצעת שרשים היא בעצם הסרת אבנית הנמצאת צמודה לשרש בדרך כלל בעומק הכיסים - בדרך כלל הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית - אין נזק שנגרם מכך, רק עלות הטיפול גבוהה יותר מהסרת אבנית רגילה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים