טיפול פריוציפ לאחר הקצעה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

20/01/2020 | 16:05 | מאת: שניר

שלום ד"ר עברתי הקצאת שורשים , הפריודונט הבחין שעדיין נשאר כיסים בעיקר בטוחנות . נתן לי טיפול של פריוציפ . שאלתי היא אם היא באמת מסייעת בצמצום הכיסים . הבנתי גם שהפריוציפ זה טיפול מתמשך בין שלושה חודשים עד שנה . כדי לנסות שהכיסים יצטמצמו .

פריוצ'יפ מפריש חומר הנקרא כלורהקסידין לתוך הכיס - החומר הורג את החיידקים בעומק הכיס. השימוש בפריוצ'יפ בהחלט יכול לתרום לצמצום עומק הכיס אבל כדאי לבצע הערכה מחדש כעבור שלושה חודשים - אם נשאר כיס עמוק למרות השימוש בפריוצ'יפ כדאי לשקול טיפול כירורגי לצמצום עומק הכיס על מנת לקבל תוצאה יותר חד משמעית ועמידה לאורך זמן.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים