כאבים במספר מוקדים בחניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/12/2019 | 13:31 | מאת: גלית

יש לי כאבים בחניכיים במיוחד במגע וגם ללא וגם לאחר אוכל חם או חמוץ החניכיים שורפות וכואבות . אין לי דחיסת מזון , אני עם גשר זמני בשיניים . הכאבים הם במספר מוקדים גם בשיניים התחתונות ששם יש כתרים קבועים וגם בשתי שיניים עליונות. שבם מונח כתר זמני. החניכיים שלי אינן נפוחות ולא יורד לי דם בעת הצחצוח אך הכאב קיים כל הזמן . חשוב להדגיש כי החניכיים שלי דקות . אזור החניכים שכואבות כולם שיניים שעברו טיפולי שורש במרוצת השנים. האם יכול להיות שמגע בחניכיים יכאב כל כך אם אין עצב בשיניים אלו. האם יכול להיות דלקת למרות שאין כיסים בחניכיים מה הפתרון ?

בהחלט יתכן כאב בחניכיים במיוחד אם קיים קושי בהסרת הרובד בעיקר בין השיניים ו/או אם שולי הכתרים פולשים לתוך מרווח החניכיים וגורמים לגרוי מתמיד באיזור . חשוב שתיבדקי על ידי מומחה לחניכיים עם צילום סטטוס מתאים.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים