ממה נגרמות דלקות החניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

27/01/2020 | 20:36 | מאת: היגיינה

חוץ מאשר כביכול היגיינה לקויה, מה עוד עשוי לגרום לדלקת כרונית סביב שתלים המביאה לאובדן העצם? הרי לא ניתן לא לאכול בכלל, אני אוכלת ארוחה יחידה בשעות אחה"צ וכל היום מתפקדת על כוס הקפה של הבוקר, רק כדי שלא יהיו לי שרידי מזון בפה עת אני מחוץ לבית. אין תכשיר חיטוי לפה שלא נעזרתי בו לרבות סלונית, וזהו סיפור בן שנים רבות. האם יתכן שאלרגיה חיצונית שיש לי למתכות היא גם פנימית? אולי בכל זאת יש איזו תרופת מרשם שיכולה לעזור, חוץ מאשר להאשים את הסובלים בחוסר היגיינה.

1. דווקא כשלא אוכלים מצטברים יותר חיידקים לכן אל תמנעי מעצמך אוכל 2. הדלקת אכן נגרמת מחיידקים ולכן יש לצחצח שיניים ולהיעזר במברשות בין-שיניות יומיום 3. יש לגשת לטיפול שיננית כל שלושה חודשים 4. לעיתים קיים קושי בצחצוח בגלל הצורה של הכתרים/גשרים ויתכן שקיים צורך להחליפם 5. חשוב לגשת לבדיקת מומחה למחלות חניכיים עם צילומי רנטגן מתאימים על מנת לאבחן מהו הגורם ולטפל בו כל עוד ניתן להציל את השתלים

28/01/2020 | 06:45 | מאת: כביכול הייגינה

תודה רבה על המענה. ייעוץ של רופא ממרפאות החוץ יחידת "פה ולסת" רשם כך " לגבי לסת תחתונה הומלץ על הוצאת כלל השתלים ותכנון ת' טיפול בכפוף ל CT דנטאלי. זאת למרות שאין לי תלונות על כאבים או תזוזה של גשר השתלים, אלא רק בגלל שהרופאים ראו שהעצם שסביב השתלים מתרחקת. מניסיוני הכאוב אני יודעת שגם אם אוציא את השתלים הקיימים כנגד השתלה מחדש, התופעה תחזור על עצמה, משכך איני רואה צורך למהר. אגב הוצאת שתלים גוררת נזק נוסף לעצם. בקצור, אני אובדת עצות.

שתלים יכולים להיות יציבים ללא תזוזה למרות איבוד עצם ניכר ולכן ניידות אינה בהכרח קריטריון לשימור או הוצאת השתלים. ללא בדיקה קלינית וצילומים לא אוכל לייעץ בפורום זה מעבר למה שכבר נאמר

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים