בריאות חניכיים שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

23/01/2020 | 21:24 | מאת: ניר

היי ד"ר לפי האימרה שצבע חניכיים ורודות הן חניכיים בריאות . והאמנם .. אצלי החנייכים בצבען ורודות ולא אדומות צחצוח שיניים ללא דימום אבל ישנם מס' כיסי חניכיים .. (לפי הבחנת פריודונט) יש קשר בין הדברים ? ייתכן מצב של אי דימום או מראה צבע בריא לחניכיים ובפועל ישנם כיסים שמעידות על מחלת חניכיים ? אשמח לתשובה

אכן יש אפשרות כזאת, בעיקר במעשנים - לא ציינת את הנושא הזה- בכל מקרה, יתכן ששולי החניכיים בריאים עקב צחצוח שיניים תקין אך במקביל קיימת אבנית תת חניכית ולכן כיסים ודימום. חשוב לגשת לפריודונט לקבלת איבחון מדוייק והמלצות לטיפול בהתאם.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים