דימום בחניכיים במגע עם הלשון, באכילה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/01/2020 | 11:45 | מאת: דורון

בשבועות האחרונים, אני סובל מדימום בחניכיים שהחמיר לרמה שאני מדמם מאזורים מסוימים כתוצאה מנגיעה של הלשון. כמובן שצחצוח ואכילה גורמים לעתים קרובות לדימום, ובבוקר אני קם עם טעם של דם בפה. בביקור בשבוע שעבר אצל רופא שיניים, הוא אמר שהכל נראה בסדר. לאחר שתיארתי את היקף הדימום, הוא הפנה אותי לפריודנט, התור בעוד חודש. נאמר לי גם לעשות סטטוס מקביליות לפני הביקור. טיפול ניקוי אבנית אחרון שעשיתי היה באוקטובר 2018. יש לי שלוש שאלות: 1. האם לחכות לתור או שהמצב מצריך טיפול דחוף? 2. אם עשיתי צילום סטטוס באוקטובר 2018, האם אני בכל זאת צריך לעשות צילום חדש?(צילום הסטטוס מצורף) 3. האם יש סיבה לחשוש מקרינה בצילום סטטוס מקביליות?

דימום מהחניכיים נובע מדלקת, לפי דבריך מעל שנה לא בוצע טיפול תחזוקה על ידי שיננית ולכן הגיוני שיהיו סימני דלקת כגון דימום. צילום סטטוס משנת 2018 עדיין יכול לתת תמונה כללית על מצב החניכיים, אין מה לפחד מהקרינה היא אינה גבוהה. חשוב להיבדק על ידי רופא חניכיים, לבצע הסרת אבנית והדרכה לשמירה על היגיינה טובה. נדרשים טיפולי תחזוקה. יתכן שרופא החניכיים יקבע שנדרש טיפול מעבר לטיפול סטנדרטי של שיננית - תיבדק אבל אין מקום ללחץ.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים