טיפול במחלת חניכיים שלא על דרך הניתוח

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/11/2019 | 18:29 | מאת: אלמוג

שלום, אני סובלת ממחלת חניכיים בשם ״אגרסיב פריודנטיטס.״ אשמח לדעת מהי שיטת הטיפול שניתן לעשות אצלך כאשר קיימת מחלת חניכיים מסוג זה וכאשר אני מעוניינת להימנע ככל שניתן מלבצע ניתוח כפי שרוב המומחים מייעצים לי?

הטיפול מתחיל בהקצעת שרשים וכיסוי אנטיביוטי , כחודשיים לאחר מכן מבוצעת הערכה מחדש וקובעים את הצורך בניתוח חניכיים. ככל שהקצעת השרים מבוצעת בקפדנות יתרה התוצאות טובות יותר, ניתן להשתמש גם בחומרים מיוחדים להחדרה לתוך החניכיים לשיפור תוצאות הטיפול. כמובן הדבר תלוי בחומרת המחלה ובשיתוף פעולה שלך בעניין צחצוח השיניים. יש צורך בבדיקה כמובן לפני קביעת תכנית טיפול כל שהיא

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים