שתלים ושמירה על ניקיון

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/08/2019 | 20:32 | מאת: מיכל

שלום דוקטור.האם צריך לנקות מידי פעם שתלים בודדים עם כתרים מוברגים? יש לי 2 שתלים בודדים בשיניים טוחנות .מדובר על שן טוחנת ראשונה, שן 16 ו 26 . שאר השיניים באיזור בריאות .כמעט תמיד נכנס מזון באיזור בין השיניים , במיוחד באיזור שתלים .אני מנקה עם חוט דנטלי כל יום פעם ביום, אבל אני לא יודעת אם חוט דנטלי מוציא את כל שאריות של מזון מאיזור השתלים... האם רופא צריך גם לנקות , כלומר להוציא כתרים ולנקות מסביב ולהבריג בחזרה? האם זה מקובל? שיניים טבעיות קל יותר לנקות . איך לשמור על ניקיון של שתלים ושל שיניים טבעיות בנוסף לצחצוח וחוט דנטלי וניקוי שיננית , האם מומלץ להשתמש גם במי פה ? איך לבחור מי פה? תודה על התשובה

חשוב לצחצח שיניים פעמיים ביום עדיף עם מברשת שיניים חשמלית. יש לנקות בין השיניים עם קיסם או מברשת בין-שינית. אם נתקע אוכל חשוב לבקש מרופא השיניים לבדוק את נקודות המגע בין הכתרים על גבי השתלים לבין השיניים הסמוכות - אם קיים מרווח זה לא בריא ויש להחליף את הכתרים על מנת ליצור נקודות מגע בין הכתרים לשיניים הסמוכות. תוכלי גם לקנות מכשיר הנקרא סילונית - מסלק היטב שאריות מזון. בדרך כלל לא מבריגים את הכתרים החוצה אלא מתחזקים. חשוב לבצע צילום רנטגן מדי שנה על מנת לוודא את תקינות השתלים והעצם התומכת סביב השתלים וסביב השיניים. אין צורך במי פה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים