Ct חזה ….

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/05/2022 | 20:50 | מאת: שני

שלום רב ד״ר. אני בת 26 הופנתי לבדיקת ct חזה עם ובלי חומר ניגוד בחתכים דקים .לפני הבדיקה לא כל כך הבינו למה הרופא מתכוון ואז אמרו לי יש מכשיר סיטי מיוחד לזה במקום שנעביר אותך שוב פעם סריקה או משהו כזה. לאחר מכן שהגיע הפענוח היה רשום בפרטים שהבדיקה בוצעה עם חומר ניגוד אך לא היה צויין שנעשה שוב גם בלי חומר ניגוד. שאלתי היא - האם לדעתך הבדיקת סיטי בוצעה עם ובלי ? משמע כפול קרינה? או שבוצעה לי סריקה אחת …? בכל אופן מה הסיכוי גם אם בוצעו 2 סריקות בבדיקה מה רמת הקרינה?( בהתחשב לכך שב2018 עברתי גם ct חזה עם חומר ניגוד) מה הסיכון שבעתיד אחלה בסרטן ? סליחה על השאלה הארוכה.

שלום רב, יש לברר העניין במכון ה CT שבו בצעת את הבדיקה. בכל מקרה הסיכוי ללקות הסרטן נמוך ביותר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר