פענוח תוצאות בדיקת אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/04/2022 | 11:01 | מאת: אבי

ממצאים: ימין: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. בלוטת הרוק פרוטיס בגודל ומרקם תקינים , ללא אבן. בלוטת הרוק התת ליסתית בגודל ומרקם תקינים, ללא אבן. אונה ימנית של בלוטת התריס בגודל ומרקם תקין. בשליש אמצעי נראה קשרית דלת הדי בגודל- 8,0 ס"מ אי ווסקולרית. איסטמוס : אינו מעובה. שמאל: אין רואים בלוטות לימפה מוגדלות. בלוטת הרוק פרוטיס בגודל ומרקם תקינים, ללא אבן. בלוטת הרוק התת ליסתית בגודל ומרקם תקינים, ללא אבן. אונה שמאלית של בלוטת התריס בגודל ומרקם תקין. סיכום: קשרית באונה ימנית של בלוטת התריס. אפשר פענוח והסבר בבקשה ?

04/04/2022 | 09:12 | מאת: אבי

בבדיקות הדם כל התוצאות בטווח הנורמה חוץ מ : CRP : 1.21 ( גבוהה מהנורמה ) GGT : 57 ( גבוה מעט ) BILIRUBIN TOTAT : 0.26 (מעט נמוך) RDW : 11.6 ( מעט נמוך ) ומציין ש : T3 ו T4 ו TSH : בטווח הנורמה.

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש להמשיך במעקב ע"י אנדוקרינולוג בלבד. ניתן במרפאתינו בארם. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר