פענוח US עצמות/רקמות רכות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/05/2022 | 13:05 | מאת: קרן

שלום ד"ר, לפני חודש וחצי הרגשתי גוש מתחת לסנטר (שלא היה), להלן התשובה מהאולטרסאונד: בוצעה סריקה לתפיחות תת עורית מתחת לסנטר - מתחת לאזור שרירי הלשון, תת עורי, בקו האמצעי, הודגם ממצא מוקדי הופואקוגני מוגבל היטב, במימדים 7*3 מ"מ, תוכן לא צלול. יכול להתאים: ל- TIREOGLOSSAL CYST אבחנה מבדלת עם בלוטת לימפה, בעלת מבנה שמור קיבלתי כאן בפורום מענה: "לא ממצא מדאיג ואם אין כל קליניקה- אינו מחייב טיפול. יש לבצע US איכותי של הצוואר לפני החלטה סופית." הגוש עדיין לא נעלם ואני מעוניינת לבצע US נוסף כמו שהמלצת. האם יש הבדל בין ביצוע US באיכילוב אצל אאג מומחה צוואר, לעומת US בא.ר.ם אצל מומחה לרדיולוגיה (למשל ד"ר מאירסדורף)?

שלום רב, מומלץ מומחה ל US באיכילוב או בארם. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר