שקד שלישי מוגדל במבוגרים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/03/2022 | 22:57 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 28 הגעתי לרופא אאג לבדיקה עקב כאבי אוזניים מידי פעם . במהלך הבדיקה נמצא שקד שלישי מוגדל ( הוא עשה שיש ציסטה) שלח אותי לסיטי . ביצעתי סיטי במכון פרטי ואלו התוצאות - ממצאים: הגדלה קלה של שקד שלישי בגג הנאזופרנקס , ללא ממצא ציסטי. הנאזופרינקס, האורופרינקס וההיפופרינקס תקינים. המרווחים הפאראפרנגיאליים שמורים. קופסית הגרון, החלל הסובגלוטי וקנה הנשימה תקינים. בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות תקינות. בלוטת התריס תקינה בגודל ומרקם. כלי הדם הגדולים תקינים. אין לימפאדנופטיה בצוואר. עיבוי רירית קל בסינוסים מקסלארים. פסגות הריאות המודגמים ללא תסנין או תהליך מוקדי. למיטב הבנתי התוצאות תקינות, הרופא עדיין לא חזר אלי. קראתי באינטרנט שבמידה ויש שקד שלישי מוגדל יש צורך לעשות ביופסיה. זה נכון? סיטי לא מספיק לאבחן האם השקד המוגדל מסוכן? יש לציין שביצעתי עם חומר ניגוד. אשמח לתשובה תודה רבה

31/03/2022 | 08:09 | מאת: לי

יש לציין שלפני כחודש היתה לי דלקת בשקדים (סטרפטוקוק נדבקתי מהבן שלי) ולא סיימתי אנטיביוטיקה כראוי . האם יכול להיות קשר?

שלום רב, הייתי חוזר על הבדיקה ורק במידה והממצא נראה חשוד- מבצע לו ביופסיה. במידה ונארה :שקד שלישי" שפיר- עוקב בלבד. במידה ונחוצה ביופסיה ממליץ בהרדמה מקומית ע"י מנתח אנדוסקופי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/04/2022 | 13:34 | מאת: לי

על איזו בדיקה לחזור? אנדוסקופיה או סיטי?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר