בלוטת הרוק נפוחה מצד שמאל של הפנים מתחת ללסת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/12/2021 | 14:41 | מאת: אהובה

אובחנתי לאחר בדיקות וניקור בבלוטת רוק נפוחה אני צריכה לעשות ניתוח להסרת הבלוטה. העינין הוא אסטטיקה מה אורך החתך? כמה ימי אישפוז האם אצטרך כדורים ומשחות? האם הצלקת נעלמת ואם כן תוך כמה זמן בערך? הבלוטה יכולה להעלם עם הזמן גם ללא הניתוח ? אני צריכה להימנע מאוכל מסויים כדי שלא יתפתח? יש אופציות נוספות מעבר לניתוח? יש לי מכבי שלי הניתוח עולה כסף או שזה מטעם קופת חולים?

שלום רב, "בלוטה נפוחה" אינה אבחנה. יש לדעת אם יש גידול ומה הסוג. בגדול ניתוח לפרוטיס ניתן לבצע בחתך מזערי וללא תפרים או נקזים. שחרור באותו יום או למחרת. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/12/2021 | 22:09 | מאת: אהובה

שלום ד"ר אבי חפץ שכחתי לציין שיש לי הפניה לניתוח מרופא א.א.ג ד"ר ישראל גרין ושאלתי אותו על רופא מומלץ לניתוח והוא אמר את שמך. השאלה איך זה מתבצע דרכך? או דרך בית חולים והאם אתה עובד פרטי או דרך קופת חולים/בית חולים? אני לא מכירה אף אחד ממשפחתי/מכרים שמבינים בתחום.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר