בלוטות בצוואר - שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/01/2022 | 19:57 | מאת: שי

היי, סיימתי טיפול בקרינה ללימפומה בארובת העין, לאחר מכן עברתי pet ct. שם נכתב - בלוטות לימפה אחדות קטנות לאורך צוואר מימין ( suv max 1.25 וקוטר מרבי כ 0.4 ס"מ ) . טיבן לא חד משמעי . אני מודאג! האם עוצמת הקליטה משמעותה לימפומה? אני מבין שמתחת ל3 זה כנראה תקין. האם הגודל תקין? יש משמעות לגודל? מה הגודל הנורמלי של הבלוטות בדרך כלל? ההמטולוגית שלי כתבה אחרי הבדיקה - "נמושה בלוטה קטנה, ניידת ורכה" תודה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ניתן לבצע US איכותי של הצוואר ובו ניתן לאבחן בלוטות תקינות מבלוטות בעלות מראה פתולוגי. מבחינת הגודל- הבלוטות המתוארות הינן תקינות. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/01/2022 | 22:24 | מאת: שי

תודה! אני מאוד מאוד מודה לך על התשובה המהירה. סופ"ש נעים.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר