נפיחות בצוואר.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/06/2022 | 01:58 | מאת: אליחי

יש לי בלוטת לימפה מוגדלת (תקינה לדברי הרופאים) בצוואר בגודל של ס״מ. לאחר אולטרסאונד ובדיקת רופא נאמר לי שהנפיחות בבלוטה היא תגובה לזיהום בעבר ושהיא עשויה להישאר בגודל הזה. תוכל בבקשה לומר לי מה גורם לבלוטה להיות נפוחה, כלומר מה מכילה הבלוטה, נוזלים? חיידקים? כיצד אוכל להוריד את הנפיחות למרות שהבלוטה עצמה מעולם לא כאבה ולא מסוכנת, פשוט מציק לי שהיא שם. האם סוג מסוים של אנטיביוטיקה יכול להוריד את הנפיחות אחרי מספר שנים? בנוסף שמעתי גם על דיקןר סיני, יש אמת בדבר או שזה מיתוס?

שלום רב, יש להתרשם מהבלוטה, US, בדיקות דם וכו. ממליץ להגיע ליעוץ אנדוקרינולוג בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר