ממצאי בדיקות והסיכון

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

12/04/2022 | 14:33 | מאת: גינאדי

שלום רב ומודה מראש לאבי בבדיקת us -גוש ב 1 סמ באזור זנב הפרוטיס מימין. ב FNA- Possibility of malignancy cannot be entirely excluded במישוש גוש די נוקשה בפרוטיס מימין Ctpet מוקדי קליטה בבלוטת פורטיס מימין אבי בן 80 הומלץ לו לעבור ניתוח למרות שהבנתי שלא בוודאות הגוש ממאיר אם איני טועה. כיצד ניתן בוודאות לאבחן האם ממאיר או לא האם בגילו הניתוח לא מסוכן יתר על המידה והאם ישנן טיפול אחר למצב זה תודה רבה מראש על המענה

שלום רב, לצערי אין בדיקה שתשלול ממאירות למעט ניתוח. אם יש חשד לממאירות ממליץ להגיע לבדיקה לשקול ניתוח... בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר