נוזלים באוזניים בת 1.7 שנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/05/2022 | 15:17 | מאת: סיון

שלום רב, הבת שלי בת 1.7 עשתה לפני חודשיים בדיקת שמיעה ואובחנה עם נוזלים באוזן התיכונה. אתמול היינו אצל רופא א.א.ג ואכן אישר את שעדיין יש נוזלים. היא קיבלה סטרונאז aq - תרסיס לאף, 2 מנות פעמיים ביום. כשקיבלתי את התרופה ראיתי על הקופסא שרשום השימוש מגיל שנתיים. לאחר בדיקה נוספת מול הרופא אולי טעות במרשם, עדיין אישר זאת. האם התרופה בטוחה לגיל שנה ו-7 חודשים? חשוב לי ציין משקל הילדה 8.5 ק״ג. תודה רבה סיון

שלום רב 1. אכן התרופה מגיל שנתיים. המינון מגיל 2-12 שנים הוא לחיצה אחת לכל נחיר פעם ביום 2. התרסיס אינו יעיל לטיפול בנוזלים ממושכים באוזן תיכונה. אין כל תרופה שנותנת תועלת העולה על המהלך הטבעי של התייבשות הנוזלים ולכן כבר שנים רבות ההמלצה היא לא לתת טיפול תרופתי כשלהו אלה רק לעקוב

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים