טיפות אוזניים בזמן שיש נקב בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/07/2022 | 20:50 | מאת: מאי

נקב בעור התוף , מזה שלוש שנים דלקות חוזרות, בדרך כלל מטופל עם סילוקסן. הפעם הרופא רשם סילוקסן יחד עם עוד טיפות בשם דקס אוטיק, למשך שבועיים. שתי שאלות: א. הוא צועק מכאבים ברגע ששמים את הדקס אוטיק. ב. כתוב בהוראות המצורפות לטיפות דקס אוטיק שאסור לשימוש במקרה של נקב בעור התוף. אז למה הרופא רושם לנו את זה??

ב. לשאול את הרופא שרשם. כעקרון עדיף לא התשמש בטיפות אלו עקב הסיכון לנזק שמיעתי (שהוא נמוך למדי) היום יש טיפות שמשלבות את הצילוקסן וסטירואידים נקראות CETRAXAL ועדיף להשתמש בהם כי אין סיכון לפגיעה שמיעתית

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים