הוצאת כפתורים בזמן דלקת באוזן.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/05/2022 | 23:19 | מאת: מיטל

שלום רב,בתי בת 5.11 עברה ניתוח להוצאת כפתורים לאחר ששנתים וחצי לא נפלו טבעי . מס ימים לפני הניתוח החלו הפרשות מוגלתיות באוזן ימין.בזמן הניתוח עדין היתה הפרשה+רקמה גרנולציה. כיום שבוע לאחר הניתוח שוב הילדה מתלוננת על הרגשת בועות באותה אוזן (מהניסיון שלי כך מתחילה לה הדלקת). ברצוני לשאול מה זמן הממוצע שהנקב אמור להסגר? והאם זה שיש לה דלקת עלול להפריע לנקב להסגר?ומדוע נוצרה לה רקמת גרנולציה?

שלום בודאי שזיהום באוזן מעכב את סגירת הנקב העצמית. רקמת הגרעון נוצרת מתהליך זיהומי ממושך . כאשר הזיהום עובר גם רקמת הגרעון נעלמת. צריך להמתין 2-3 חודשים בכדי לדעת האם הנקב נסגר או שישאר כקבוע

04/06/2022 | 09:57 | מאת: מיטל

שאלה נוספת ככל הנראה אין לילדה דלקת כי אין כאב או הפרשות אבל כן יש לה כל הזמן מאז הניתוח של הוצאת הכפתורים (שבועים עברו) הרגשה של מים ובועות באוזניים. בודקת אותה ולא רואה כלום האם תחושות אלו נורמליות?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים