נזלת אחורית ליחה ושיעל חוזרים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/04/2022 | 13:29 | מאת: אמא

שלום בת 3 וחצי מאז ותמיד היא עם סתימה אפית נזלת אחורית לא זולגת שמתפתח להרבה פעמים לשיעול ליחתי וליחה לכמה ימים ועובר ,אבל זה קורה בתידרות מאוד גבוהה כמעט כל שבועיים לפני שנה וחצי בצענו בדיקת אף אוזן גרון שהתברר יש לה ב היפרטרופיה שלכנוניות תחתונות באף משני צדדים עם נזלת שקופה מרובה סתימה אפית ונתן לנו תרסיס למשך חודש אבל שוב זה חוזר ואחרי גיל שנה זה ניהיה מאוד צפוף גם בגיל שנתיים ביצענו בדיקת תבחין אלרגיה אצל רופא אלרגיה ולא הראה כלום לא יודעת לאיזי כיוון ללכת האם לבצע שוב בדיקת אלרגיה בגיל הזה כבר היא בת 3 וחצי כי שמעתי שלפני שלוש לא כדאי לבצע בדיקות אלרגיה ואחר כך לחזור לאף אוזן גרון אשמח לעיצה הנזלת האחורית ממש מפריעה לה יש לציין שלפני שבועים היה לה דלקת גרון חיידקית והיה גם נזלת אחורית שתקועה כאשר התחילה בטיפול מוקספין הנזלת פשוט השתחררה והתחילה לזלוג בלי עצירה אנחנו תמיד עוברים את זה בלי תרופות רק דברים טבעיים אבל כבר נמאס כל שבועיים אותו דבר אשמח לעזרה גם רופא ראיות וצילום ראיות תקין

שלום רב אכן בדיקות אלרגיה (לנזלת אלרגית ) נעשות רק אחרי גיל 3 שנים. הסיבות לנזלת ממושכת ועקבית הם נזלת אלרגית או שקד שלישי פעיל טיפול בתרסיס אפי משפר את התסמינים אך אינו מרפא והם יחזרו בסיום השימוש לא משנה הסיבה בהחלט רצוי לחזור לרופא אאג ואולי אף לבצע ברור אלרגי חדש

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים