האם אטמים נחוצים בשהייה בים אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/05/2022 | 12:18 | מאת: יוסי2

שלום רב, בני בן השנתיים אמור לעבור ניתוח כפתורים בשל מים באוזניים (למשך יותר מחצי שנה) ועיקוב בדיבור. החשש הגדול שלנו כהורים שהולכים הרבה לים (יש עוד 2 אחים גדולים יותר) שנצטרך כל הזמן להתעסק עם להכריח את הקטן להיות עם אטמים. אמרה אמא של חבר שרופא אא"ג אמר לה שלא חובה אטמים לים (לבריכה כן) לאחר ניתוח כפתורים בשל סיבות שאני לא מכיר. אשמח להבין מה אמורים לעשות והאם יעש דרך לעשות זאת בלי אטמים. תודה !!

שלום רב הרעיון מאחורי מניעת מים לאחר ניתוח כפתורים הוא המשחבה שמים יכנסו דרך הכפתור לתוך האזון תיכונה וכך יכניסו זיהום. במציאות זה קורה מעט מאד . יכולות להיות דלקות אוזניים אחרי כפתורים אך הם יגיעו דווקא מהאף עם נזלת ולא מבחוץ כבר משנת 2004 הוציא איגוד רופא אאג האמריקאי המלצה לא להשתמש באטמים אחרי כפתורים . להרטיב חופשי במקלחת, ים ובריכה ללא הגבלה. ההגבלות היחידות הם על שחיה במים מתוקים (נחל, אגמים וכו) ועל צלילה מתחת לעומק של מטר שבד"כ לא רלוונטית בילדים . עדיין יש שוני בהמלצות בין רופאים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים