לקות שמיעה בבדיקת Bera

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/06/2022 | 21:04 | מאת: אינה

בני בן 3.5 חדשים נכשל באוזן ימין בבדיקת סינון שמיעה מספר פעמים ולאחר מיכן ביצענו בדיקה Bera. להלן תוצאות בדיקת הBERA. בשני הצדדים התקבל דגם חזרתי הכולל את כל הגלים המצופים. בשני הצדדים הופעת גל 1 מוארך מהנורמה וגלים 3 ו 5 בתחום הנורמה וללא הבדלים משמעותיים. בשני הצדדים זמן הולכה קצר מהנורמה וללא הבדלים משמעותיים בין הצדדים. ABR בהולכת אויר לגירוי טונלי 60 ב1khz ו 50 ב 4khz באוזן ימין (האוזן הבעייתית). ואילו בבדיקה בבית חולים אחר: ABR בהולכת אויר לגירוי טונלי 20 ב1khz ו 40 ב 4khz באוזן ימין (האוזן הבעייתית). 1. האם ייתכן ולקות כזו נובעת רק מנוזלים באוזנים? 2. האם ייתכן ולקות זו תעבור? 3. מה מומלץ לעשות במצב זה בעבור תינוק בן 4 חודשים?

שלום רב תשובת הבדיקה חלקית בלבד. יש להגיע אם תוצאות הבדיקה לרופא אאג להתייחסות מתוך המידע שנשלח אי אפשר להבין ולהסיק מסקנות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים