תשובות צילום שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/08/2022 | 20:56 | מאת: דנה

שלום דר קצת רקע הבן שלי כיום בן 2 עוד חודש בנהלך החיים שלו בשנה וחצי הראשונות הספיק לעשות ניתוח ציסטה תראויד בגיל שנה ושלוש מאחורי האוזן בנוסף היה לו הרבה דלקות אוזניים (שכרגע לא היה לו בשנה וחצי האחרונות) לעומת זאת כל הזמן יש לו נוזלים באוזניים (כל בדיקה אצל רופא) נשלחתי לבדיקת שמיעה בבדיקה הראשונה שמיעה בגבול הנורמה אבל בתחתון לאחר 8 חודשיים ירידה קלה בשמייעה לפני כחודשיים בנוסף לבן שלי שכבר כל השיינים יצאו לו יש ריור יותר לא מפסיק לרייר וגם תוך כדי האכילה וסתם כך תמיד עם פה מלא ובנוסף יש לו עיכוב בדיבור לא מדבר כמו ילדים בני גילו. יושן עם פה פתוח או שנמצא עם פה פתוח מידי פעם נזלת , לפעמים נחירות ומתוך שינה יכול לקחת אוויר בחוזקה נעשה לו צילום שהתשובה שלו היא כך ״מלאית ריקמתית (מתאימה להגדלת שקדונים)הגורמת להיצרות של דרכי הנשימה ״ האם שה מסביר את כל התופעות? כמה זה חמור ? והאם יצטרך ניתוח ? תודה שקראת עד לפה מעריכה מאוד (;

שלום רב הצורך בניתוח נקבע לפי תסמיני הילד, משכם וההפרעה לאיכות החיים. לפי התיאור חלק ניכר מהתסמינים יכולים להגרם עקב שקד שלישי מוגדל ופעיל. במצב זה ניתוח הופך לכדאי . זה אף פעם לא חובה או אסור

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים