כן / לא ניתוח כפתורים לילד בן שנתיים לאחר ממצאים שונים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/05/2022 | 12:03 | מאת: יוסי2

שלום, בני בן שנתיים בעיקוב שפתי. אומר כ10-15 מילים או חלקי מילים. יוצר תסכול גדול אצל הילד וגם אצלינו ההורים כי התקשורת קשה. רופאים ראו נוזלים באוזניים ב3 בדיקות שונות בחצי שנה האחרונה. נעשו 3 בדיקות שמיעה: דצמ 2021 - שומע רק מע 40 דציבל אפריל 2022 - שומע מעל 15 דציבל. שיפור. טימפנומטריה מראה עדות לנוזלים מאי 2022 - שומע מעל 10 דציבל. עוד שיפור. טימפנומטריה מראה עדות לנוזלים קלינאית תקשורת איבחנה אתמול, לדעתה שומע טוב ופשוט קיים דיסרפציה כלומר המוח קולט המון אבל הפה מתקשה להביע את מה שנקלט. (שללה אוטיזם / פיגור) 2 שאלות: - האם יתכן ששומע טוב כפי שהבדיקות האחרונות מראות אבל שומע מעוות כאילו הוא מתחת למים ? - האם במקרה כזה רצוי לנתח ? כלומר שומע טוב לפי בדיקה אבל נוזלים נמצאים אשמח להבהרה, אנחנו מבלובלים :)

שלום רב נוכחות של נוזל באוזן אינה בהכרח מעידה שהשמיעה אינה תקינה. בגלל זה עושים בדיקות שמיעה . נכון שהגיל צעיר לעיתים בדיקות אלו לא הכי מדויקות . מאידך אם שתי הבדיקות האחרונות היו תקינות כנראה שכך הדבר ניתוח כפתורים במצב כזה אינו הכרחי או מוסיף

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים