בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/05/2022 | 18:26 | מאת: דורית

לבני בן ה 13 יש כבר שנים רבות בלוטת לימפה מוגדלת רכה וזזה בצוואר קצת מתחת לאוזן. כאשר חולה היא מעט מתנפחת ולאחר מכן אמנם קטנה אבל תמיד נשארת קצת נפוחה ומוגדלת ( כ 2 ס״מ). רופאת המשפחה אמרה שנראה לה שזו בלוטה מוגדלת מלידה ושבגלל שמאד רזה היא נראית בולטת. מה עוד מומלץ לבדוק? תודה רבה

שלום רב אם קיימת כבר מספר שנים אז קרוב לודאי שאינה מהווה בעיה. כעיקרון ברור של בלוטות למפה בילדים כולל US צוואר/ פנים ובדיקות דם . וזאת מעבר למעקב של הרופא

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים